Йоонас Тамм: "Коли "Десна" не виконала завдання виходу в єврокубки, виникло бажання змінити атмосферу"

1563 11.06 2021   18:42
Фото - "Десна"

Захисник "Ворскли" Йоонас Тамм у інтерв'ю естонському виданню Soccernet розповів про "Десну" та варіант з полтавським клубом.

"Тренер із Полтави хотів, щоби мій перехід відбувся якомога швидше. Умови досить хороші. Ми шукали варіанти десь за кордоном, але вже немає сенсу про це говорити. Мій новий клуб "Ворскла" - і крапка".

Тамм заявив, що залишатися в "Десні" вже не бажав.

"Зрештою, під кінець сезону щось пішло не так в команді. Метою було потрапити до єврокубків. Коли ми не виконали це завдання, виникло бажання змінити атмосферу.

У мого нового клубу дуже багата історія. Я знаю, що є хороший стадіон (він може вмістити майже 25 000 глядачів), умови для тренувань, кращі ніж у "Десни" і там більше іноземців", - говорить Йоонас.

У "Десні" він був єдиним іноземцем впродовж тривалого часу, але на початку цього року був залучений румунський захисник Константін Діма, який не потрапляв у склад.

"Це був дуже цікавий час і я багато чому навчився", - резюмував гравець свій чернігівський період у кар’єрі.

"Спочатку я взагалі не розмовляв російською, і в той же час ніхто майже не спілкувався англійською. Мені довелося адаптуватися, але це пройшло доволі швидко".

"Футбол в Україні дещо інший - ціла культура, в якій виявляється національний характер. До вимог Олександра Рябоконя потрібно було звикати. Але в побуті все було доволі просто: до початку гри в роздягальні не було музики, кожен робив своє. Коли ми вигравали, деякий час плескали в долоні і розходилися".

Читайте также: Йоонас Тамм - гравець "Ворскли"

Наприклад, у порівнянні з естонською командою, за словами Тамма, догляд за гравцями у "Десні" був скромнішим, і кожен повинен був взяти на себе відповідальність за власну ситуацію.

"Особливо ті, хто на лавці запасних. Ніхто не може допомогти вам і навчити вас окремо. Якщо ви цього не зробите самі, ви нікуди не дійдете. Після гри ми завжди мали два вихідні дні, а якщо ти не грав, вони повинні були взяти на себе відповідальність за власне відновлення".

Хоча Тамм здебільшого був гравцем основи "Десни", але пережив заслання і на лаву запасних.

"У першому сезоні була одна погана гра проти донецького "Шахтаря", а після цього два матчі я "відсидів" на лавці запасних. Минулого року я отримав червону картку проти "Вольфсбурга" в Лізі Європи … ", - сказав Тамм.

Популярные новости