Давід Зец: "УПЛ набагато сильніша за найвищий дивізіоні Словенії"

417 09.04 2021   15:53
Фото - fcrukh.com

Захисник "Руху" Давід Зец в інтерв'ю клубній пресслужбі порівняв чемпіонати України і Словенії, а також розповів про своє майбутнє.

– Можеш порівняти елітні футбольні дивізіони Словенії та України?

– Насправді, це зовсім різні чемпіонати. Українська Прем’єр-Ліга – набагато сильніша за найвищий дивізіоні Словенії. У мене на Батьківщині немає таких команд, як "Шахтар" чи "Динамо". Якщо говорити відверто, мене це трохи розчаровує. Загалом, в Україні якісніший футбол, ігровий темп на вищому рівні. Все ж, декілька словенських команд точно не загубилося б в УПЛ.

– Якби "Рух" грав у Першій футбольній лізі Словенії, як ти гадаєш, на яке місце претендували б "жовто-чорні"?

– Вважаю, що "Рух" добре почував би себе у чемпіонаті Словенії і боровся би за найвищі місця. У топ-4 "жовто-чорні" точно могли б потрапити, втім, на мою думку "Марібор" та "Олімпія" трохи сильніші команди, аніж "Рух". З ними було б важко боротися. Із рештою команд "рухівці" спокійно могли б конкурувати і навіть обігрувати їх. Мені, як словенцю, було б цікаво взяти участь у таких поєдинках.

– В "Русі" ти виступаєш на правах оренди. Яким ти бачиш своє футбольне майбутнє після завершення цього сезону?

– Наразі не хотів би зазирати у майбутнє. Зараз всі мої думки пов’язані лише з "Рухом". Прагну допомогти команді залишитись у Прем’єр-лізі. Ми на це заслуговуємо. Все ж влітку я повинен повернутись до Португалії у розташування "Бенфіки" та обговорити своє майбутнє, дізнатись, чи бачать мене у команді. Втім, якщо я побачу, що мої перспективи стати гравцем основної команди "Бенфіки" туманні, то я буду не проти повернутись сюди та продовжити захищати кольори "Руху".

Читайте также: Олександр Грицай: "Чекаємо від гравців "Руху" реакції на останні три поразки"

Популярные новости