Олег Федорчук: "Мілевський не буде в "Минаї" тепловозом, головне, щоб він не став там вагоном-рестораном"

1804 25.12 2020   16:13
"Енегрія"

Головний тренер "Енергії" Олег Федорчук в інтерв'ю "РБ" прокоментував перехід нападника Артема Мілевського у "Минай".

— З Мілевським я заочно знайомий з 2001 року. Коли я створював "Нафком", паралельно Павло Яковенко організував академію в "Динамо".

Я бачив, як Артем Мілевський і Олександр Алієв грали на першість області за "Борисфен-2", а потім було "Динамо". Від Мілевського фахівці і вболівальники чекали набагато більшого, тому розчарування, що такий талант не розкрив себе повністю, присутній.


Якщо повертатися до нинішніх реалій, то запрошення Мілевського в "Минай" більше допоможе клубу в плані іміджу, ніж самій команді. Щоб привернути до себе увагу, то в невеликому клубі повинен бути неоднозначний президент, як, наприклад, в "Русі" або "Інгульці", або наставник з ім’ям (Василю Кобіну при всій до нього повазі, до цього ще далеко), або відомий гравець. Ось "Минай" і обрав третій варіант, як той же "Колос". Хоча я не думаю, що Селезньов чогось додав ковалівському колективу. Пенальті і без нього можна було знайти, кому пробити…


Не в образу Мілевському, але через вік Артем не зможе дати "Минаю" якийсь поштовх до більш високих результатів. За подібним прикладом далеко ходити не потрібно. Можна згадати піар-хід "Львова", коли клуб в 2008 році підписав Владислава Ващука, але авторитетний захисник пробув там всього кілька місяців…

Читайте также: "Плюс-Минус". Артем Милевский в "Минае": чего ожидать от перехода


"Минай" не заявляє про свої амбіції поборотися за єврокубкову зону, а залишитися в УПЛ їм, думаю, і так буде під силу. Запрошення Мілевського ще раз підтверджує той факт, що футбол вже давно перетворився на шоу. Під час карантину я дивився чемпіонат Білорусі, але більше трьох турів не витримав. Їх вища ліга не зрівняється навіть з українською Першою лігою. Дуже похмуре видовище… І футболіст з цього чемпіонату прийшов підняти якість гри у вітчизняній Прем’єр-лізі? Парадокс.

Знову ж таки, з точки зору піару, такий хід дасть свої плоди "Минаю". Так, я не виключаю, що в окремих іграх Артем Мілевський може виблискувати, але якщо брати глобально, то колишній нападник збірної України вже не стане тепловозом команди, головне, щоб гравець не став вагоном-рестораном, — сказав Федорчук.

Популярные новости