"Динамо" передало кисневі концентратори для лікарень Житомирської області

1618 15.12 2020   21:21
"Динамо"

Зазвичай у грудні, після завершення осінньої частини сезону та напередодні новорічних свят, київське "Динамо" влаштовує свято для дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Однак 2020 рік вніс корективи і в соціальну діяльність - на сьогоднішній день проведення масових заходів, на жаль, не є можливим, одночасно на перший план у нашій країні виходять інші проблеми - зокрема, боротьба з пандемією коронавірусу COVID-19.

Київське "Динамо" отримало звернення від Житомирської та Чернігівської обласних адміністрацій із проханням допомогти в придбанні медичного обладнання, необхідного для лікування хворих коронавірусом у цих регіонах. Керівництво нашого клубу оперативно відреагувало на цей запит і закупило по 18 кисневих концентраторів для кожної з областей.

Сьогодні в конференц-залі стадіону "Динамо" обладнання, призначене для хворих Житомирщини, отримав голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко. Від імені президента київського "Динамо" Ігоря Суркіса та всього клубу кисневі концентратори передав віце-президент "Динамо" Олексій Семененко:

"Ми отримали звернення від нашого давнього друга, фаната футболу та відомого народного депутата України Михайла Радуцького про те, що Житомирській та Чернігівській областям терміново необхідне медичне обладнання для підтримки хворих коронавірусом. Сьогодні ми від імені київського "Динамо" передаємо вам кисневі концентратори з побажанням, щоб усі житомиряни "хворіли" лише на стадіонах або біля екранів телевізорів, підтримуючи київське "Динамо" і житомирське "Полісся".

Читайте также: От Коли для Оли. Шапаренко сделал новое тату и презентовал футболку мастеру-девушке (Фото)

"Мені надзвичайно приємно сьогодні перебувати тут, в офісі "Динамо" на стадіоні імені Валерія Лобановського. Я сам є вболівальником зі стажем, із задоволенням відвідував матчі київського "Динамо", адже довгий час жив у Києві", - сказав губернатор Житомирської області Віталій Бунечко.

Починаючи з березня, ми ведемо боротьбу з коронавірусом. Хочу підкреслити, що саме кисневі концентратори - це те, що найбільш потрібно Житомирщині в боротьбі з COVID-19 на сьогоднішній день. Тепер у нас є чітке уявлення щодо того, що всі лікарняні ліжка, виділені для хворих коронавірусом, будуть забезпечені киснем. Тому щиро дякую Ігорю Суркісу та футбольному клубу "Динамо", а також Михайлу Радуцькому, за кисневі концентратори, які ви нам сьогодні передаєте. Це безцінний внесок у нашу боротьбу з COVID-19. Зауважу, що ми і самі купуємо обладнання за державний рахунок, але в той же час нам не обійтися без допомоги меценатів. Тому, ще раз повторю, що щиро вдячний за ось цю благодійну допомогу, яка буде передана нашим лікарням. Упевнений, що ці концентратори рятуватимуть життя людей, які цього потребують. Адже вони допомагають хворим дихати та виживати".

Безпосередньо зі стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського кисневі концентратори вирушили до лікарень Житомирщини. Варто зауважити, що киснева підтримка в ситуації, що склалася, вкрай необхідна і є найдоступнішим засобом і тимчасовим виходом для реабілітації хворих коронавірусом. Адже будівництво стаціонарної кисневої станції - це капітальний проект, який вимагає набагато більше часу та витрат, а кисневі концентратори значно простіші у підключенні й експлуатації, тому вони можуть приносити користь прямо зараз, що максимально важливо в лікуванні коронавірусу.

Як повідомив Віталій Бунечко, в Житомирській області до кисню підведено майже 65% лікарняних ліжок, призначених для хворих коронавірусом, і до кінця року область намагатиметься довести цю кількість до 80%. За словами губернатора Житомирщини, у тому числі завдяки благодійній допомозі від київського "Динамо" і інших меценатів, існує впевненість, що ця задача буде реалізована, а в перспективі киснем будуть забезпечені всі 100% ліжок для коронавірусних хворих в області.

Популярные новости