Комітет з етики і чесної гри розпочав процедуру перевірки можливих порушень представниками "Ворскли" та "Інгульця"

1008 09.12 2020   14:58
Фото - prosport-ru.tsn.ua

Комітету з етики і чесної гри зробив заяву на офіційному сайті УАФ щодо вияву неповаги до арбітрів.

- Останнім часом у засобах масової інформації стали більше лунати заяви та коментарі футболістів та тренерів, характер яких порушує Кодекс етики і чесної гри УАФ.

У своїх післяматчевих коментарях, перебуваючи в емоційному стані, учасники матчів дуже часто вдаються до образ, приниження честі та гідності арбітрів та вияву неповаги, не усвідомлюючи шкідливість наслідків від таких висловлювань.

Комітет з етики і чесної гри нагадує про важливість дотримання чинних правил з етики. Будь-які висловлювання або інші дії футболістів, тренерів та функціонерів можуть завдати шкоди іміджу українського футболу, зменшуючи його привабливість та популярність. Дана правова концепція відповідає й аналогічним правилам УЄФА та ФІФА, які розповсюджуються на українських футболістів, коли ті виступають в міжнародних змаганнях вищевказаних організацій.

У зв’язку із цим, а також з метою захисту офіційних осіб матчу, які є представниками УАФ, Комітет з етики і чесної гри ініціює публікацію на веб-сайті УАФ новин про початок процедури перевірки можливих порушень Кодексу етики і чесної гри УАФ у частині, зокрема, але не виключно, вияву неповаги до колег, суперників, арбітрів, офіційних представників, співробітників футбольних структур, представників засобів масової інформації, вболівальників тощо. Комітет залишає за собою право не публікувати про початок даної процедури у випадку перевірки можливих "договірних" матчів, а також інших порушень, що не є публічними.

Цього тижня Комітет розпочав процедуру перевірки можливих порушень Кодексу етики і чесної гри представниками ФК "Ворскла" Полтава Максимовим Ю.В. та Степанюком Р.Ю., ФК "Інгулець" Петрове — Поворознюком О.Г. та Лавриненком С.Д, - йдеться у заяві.

Популярные новости