Сергій Борзенко: "Це 100% важкі збори"

2327 18.08 2020   11:15
Официальный сайт "Львова"

ПФК "Львів" продовжує передсезонні збори. Днями команда також дізналася ім’я свого опонента у стартовому матчі нового сезону. "Синьо-золоті леви" розпочнуть футбольний рік домашньою зустріччю із закарпатським "Минаєм". Про перебіг зборів, атмосферу в команді, майбутніх суперників та багато цікавого в інтерв’ю клубній інформаційній службі розповів капітан команди Сергій Борзенко.

– Сергію, Ви – один з найбільших старожилів команди. Що Вас підштовхує вже котрий сезон поспіль починати у футболці "Львова"?

– Мабуть, "Львів" – це справді мій колектив, тут я дійсно провів багато часу. Якщо брати до уваги період виступів у "Вересі", то наступний сезон стане для мене п’ятим у команді. Постійно намагаюся виконувати усі ті вимоги, які пропонує тренерський штаб. Завжди працюю та віддаюсь на максимум. Цей клуб у моєму серці.

– До нового сезону готуєтеся з Георгієм Цецадзе. З командою він, по суті, тільки завершував попередній чемпіонат. Наразі тривають його перші повноцінні збори. Які особливості у підготовці до сезону грузинського наставника? Можливо, є щось нетипове?

– Це 100% важкі збори. Звісно, є якісь нові тактичні та фізичні вправи. У кожного тренера свій підхід, Георгій – не виняток. Однозначно він хоче грати в атакувальний футбол, завдання на зборах якраз на це і були спрямовані. Втім, його манера гри не така, як у тих тренерів, що були тут раніше. Є своя специфіка. В офіційних матчах його стиль стане помітно.

Читайте также: Леонардо Монтезелло: "Было трудно адаптироваться к украинской еде"

– Наразі колектив "Львова" доволі строкатий. Є багато молоді, досвідчені виконавці та, звісно, іноземці. Яка атмосфера панує в команді перед стартом нового сезону?

– Атмосфера хороша, робоча. Так, справді, зараз чимало молоді в команді, є і досвідчені гравці. Сплав молодості і досвіду – на даному етапі точно про наш колектив. Все добре, наполегливо готуємося до нового чемпіонату. Всі вже відтепер налаштовуються на хороший сезон.

– В УПЛ відбулася своєрідна рокировка у переліку львівських команд. З "Карпатами" завжди були надпринципові матчі, з купою емоцій. А як щодо "Руху"? Чи будуть настільки ж запеклі зустрічі з дебютантом УПЛ?

– По суті, в чемпіонаті України кожен матч, вважай, що дербі. В УПЛ всі опоненти – серйозні. "Рух", звісно, теж доволі хороша команда. Тим паче, ми з одного міста. Напевно, буде нове хороше футбольне протистояння, ні більше, ні менше.

– Перший офіційний поєдинок команда гратиме з "Минаєм". Як таку новину сприйняли у колективі? Чи вже щось між собою обговорювали?

– Добре знаємо цю команду. Дивилися, звісно, і поєдинки Першої ліги. Так, з хлопцями поговорили, що будемо грати з "Минаєм". Втім, коли вже почнеться цикл підготовки до конкретно взятого поєдинку, тоді вже нам тренерський штаб буде пояснювати як саме діяти проти такого опонента на полі. Будемо вивчати суперника. Легко точно не буде. Нікого з рахунків списувати не варто.

– Цілком ймовірний варіант, що домашній старт сезону відбудеться без вболівальників, адже у Львові складна епідеміологічна ситуація. Як такий фактор може вплинути на гру команди? І чи може вплинути взагалі, на Вашу думку?

– Звісно, хочеться, аби на домашні ігри завжди приходив глядач. Неприємно, коли граєш за пустих трибун. Відчувається більше навіть не як матч чемпіонату, а як товариський поєдинок. В будь-якому випадку нам потрібно виходити і грати. З нетерпінням чекаємо, коли ж нарешті дозволять вболівальникам відвідувати наші матчі та безпосередньо нас підтримувати.

Популярные новости