УАФ опублікувала Циркуляр №19 ІФАБ щодо тимчасової поправки до Правила №3

2353 11.05 2020   19:19
Денис Руденко, Footboom

Пропонуємо вашій увазі офіційний переклад державною мовою Циркуляру №19 ІФАБ щодо тимчасової поправки до Правила №3, здійснений фахівцями Відділу забезпечення арбітражу УАФ.

Правило 3 — Гравці — Тимчасові зміни

Точне формулювання можна знайти на сторінці 3 цього документу, але, узагальнюючи, вони полягають в наступному:

- Кожній команді дозволяється використовувати максимум п'ять запасних гравців.

- Задля зменшення зупинок у матчі кожна команда матиме максимум три можливості провести заміни під час гри; також дозволяється проводити заміни під час перерви між таймами.

- Якщо обидві команди проводять заміни одночасно — це буде рахуватись як використання однієї з трьох можливостей для кожної з команд.

- Чинність невикористаних замін та можливостей розповсюджується на додатковий час.

- Якщо регламентом змагань дозволено проведення замін у додатковий час, то кожна з команд матиме одну додаткову можливість проведення заміни; заміни можуть бути також проведені перед початком додаткового часу та у перерві між таймами додаткового часу.

Примітка. Використання зворотніх замін не може бути застосовано у змаганнях вищих дивізіонів.

Користуючись нагодою, IFAB звертає увагу організаторів на наявні можливості в межах Правил Гри стосовно здоров'я та безпеки гравців та інших учасників, особливо тих, що стосуються зупинок для вживання води та зупинок для охолодження, про які йдеться у Правилі 7.

У змаганнях, в яких застосовується система Відео Асистента Арбітра (VAR), на розсуд організатора змагань при їх поновленні дозволяється призупинити її використання. Проте, там, де буде застосовуватись ВАА, залишаються чинними всі положення Правил Гри та, на додачу, Протоколу ВАА. Ті змагання, які вирішать застосовувати тимчасові зміни до Правила 3 або будь-які інші наявні можливості, не мають необхідності отримувати на це дозвіл IFAB.

Коронавірус (COVID-19) та Правила Гри 2020/21 рр

Положення Правил Гри 2020/21 рр. для змагань (та матчів незмагального характеру) набирають чинності, починаючи з 1 червня 2020 р., але ті змагання, що були призупинені через COVID-19 мають можливість завершити змагання, застосовуючи Правила Гри 2019/20 рр. або Правила Гри 2020/21 рр., навіть якщо їхнє поновлення відбудеться після 1 червня 2020 р. У товариських/тренувальних/розігрівальних матчах, що проводяться в рамках підготовки до поновлення змагань, повинна застосовуватись та редакція Правил Гри, що буде застосовуватись у змаганнях після їхнього поновлення.

Популярные новости