Ростислав Ящишин: "Потрібно залишити 12 команд в чемпіонаті та додати 2-4 команди Першої ліги"

1944 02.04 2020   17:45
Фото - "Карпаты"

Два тижні тому чемпіонат України пішов на вимушену перерву через пандемію коронавірусу. Поки незрозуміло, коли ігри будуть відновлені. Виконавчий директор Карпат Ростислав Ящишин в інтерв'ю Футбол NEWS висловив свою точку зору з даного питання.

"План А - дограти чемпіонат, цього хочуть усі. Але в нашій ситуації треба більше думати про план Б, тому що невідомо, коли все закінчиться. УЄФА не втручатиметься в рішення національних федерацій. Наскільки я розумію, УАФ та УПЛ самостійно можуть прийняти рішення, що робити з сезоном. Вважаю, потрібно завершити цей чемпіонат якомога швидше. Але ми не знаємо, що буде далі. Краще підготуватися до наступного сезону, залишивши все в такому стані, як зараз

Те, про що я буду говорити, може здатися цинічним з деякою боку, тому що я пропоную залишити 12 команд в чемпіонаті та додати 2-4 команди за Першої ліги. Краще чотири, тому що ми хочемо зробити 16 клубів в УПЛ. Думаю, це був би оптимальний варіант. Ясно, що Динамо буде незадоволене тим, що воно на третьому місці. Зоря, напевно, буде задоволена, що вона на другому місці. Але, щоб уникнути конфронтації, пропоную зібрати раду з 13 членів. По одному представнику клубів плюс один представник від УАФ та УПЛ. Тринадцять - непарне число.

Читайте также: Ростислав Ящишин: "Нет никаких причин что-то менять в отношении зарплат работников "Карпат"

Ця рада мав би вирішити поточні питання, можливо, навіть глобального характеру, звичайною більшістю голосів. Ясно, що перед цим потрібно по-джентльменськи домовитися, що всі сторони погодяться з рішеннями, які будуть прийняті. Ми прекрасно все знаємо, який у нас чемпіонат. Тому я не впевнений, що ця ідея матиме якесь продовження. У кожного свої інтереси", - сказав Ящишин.

Популярные новости