ФК "Шахтар" отримав 10-річну ліцензію на власний телеканал

2116 13.02 2020   15:15
Официальный сайт "Шахтера"

ФК "Шахтар" отримав ліцензію на власний телеканал, інформує Detector.media 13 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати ПрАТ "Футбольний клуб "Шахтар" ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ телеканалу FCSD.

Телеканал FCSD стане першим футбольним клубним телеканалом в Україні, наголосив представник "Шахтаря". Канал мовитиме цілодобово і транслюватиме матчі "Шахтаря", у тому числі й архівні (клуб має відеоархів за 20 років), до та післяматчеву аналітику, інтерв’ю з гравцями, репортажі про життя футбольної команди.

Канал "Шахтаря" не входить до "Медіа Групи Україна", яка має три власні футбольні канали, та є окремим проєктом, хоча й має з медіагрупою спільного власника – Ріната Ахметова. Дистрибуцією та монетизацією клубного каналу займатиметься комерційний відділ ФК "Шахтар".

FCSD планує мовити в мережах кабельних операторів, IPTV та OTT-провайдерів. Сигнал до них доставлятиме по IP, вже має угоду з компанією Cosmonova, повідомив представник "Шахтаря". Також канал буде поширювати свій контент на онлайн-платформі футбольного клубу - його сайті.

Канал планує монетизацію за рахунок передплати і розміщення спонсорства. На запитання члена Нацради Олега Черниша, чи буде канал платити кабельним провайдерам за входження в їхні мережі, чи буде сам брати з них плату за ретрансляцію, представник "Шахтаря" сказав, що канал планує отримувати кошти від провайдерів. Олег Черниш пропонував перенести розгляд питання, щоб канал FCSD підготував відеопрезентацію. Колеги його не підтримали і більшістю голосів підтримали видачу ліцензії строком на 10 років.

Читайте также: Александр Кучер: "Каштру знает "Бенфику", играл против нее не один раз"
Популярные новости