Артем Франков: "Від Соля і Родрігеса "Динамо" потрібно позбавлятися"

2427 25.12 2019   18:38
Фото - Виктора Перегняка, FootBoom

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков поділився думками про повернення із оренди форварда "біло-синіх" Назарія Русина.

— По-перше, зимова перерва ще не завершена. По друге, повернення Русина - абсолютно виправдане. Це потрібно було б зробити, навіть якби із Бєсєдіним не виникло проблеми. Тримати власного вихованця десь "на випасі", поки команда переживає величезні проблеми в нападі - це марнотратство, м'ягко кажучи. Тим паче, тезиса про те, що "Русина - списали", не говорив навіть Хацкевич.

За завітами Лобановського, гравця потрібно вписувати в тактику, і, абсолютно нелогічно не використовувати гравця, який постійно приносить результативні дії - то пенальті забиває, то момент реалізовує. Таке міг-би собі дозволити якийсь дуже багатий клуб, але не київське "Динамо". З приводу самовіддачі до Русина не буде жодних питань. Питання можуть виникнути по певних тактичних відмінностях, бо Назарій - форвард абсолютно іншого типу, ніж Бєсєдін. Головний обов'язок нападника - забивати м'ячі. Цього ще ніхто не спростовував при всіх вигуках про "універсалізацію" і "чорнову роботу".

Русин - класичний форвард, який забиває м'ячі. Він може бути довго непомітним, а потім вискочити і забити. Як його використати? Це вже обов'язок тренера. Можливо, ми звикли до інших варіантів, але, якщо ви маєте на руках такий "козир" - заходьте з нього і не варто шукати інших. Серед наявних гравців основи я конкурентів Русину не бачу. Можливо, Ісаєнко зможе нав'язати боротьбу - хто-зна? Давайте подивимось, як розвиватимуться події.

А від Соля і Родрігеса потрібно позбавлятися, якщо це буде можливо.

Якщо футболісту довіряти, по потрібно давати десять матчів, а в нас дається 10 хвилин. Забив - виправдав довіру, не забив - не виправдав. Саме такою була позиція Олександра Хацкевича. Придбати Соля теж дуже хотів саме Хацкевич. На жаль, іспанець не виправдав очікування взагалі. Киянам зараз потрібно повертати своїх гравців і розраховувати саме на них. Молодих гравців потрібно негайно вводити в основну команду. Без всяких "має пройти збір з командою". Не розумію, що там їм награють. Зараз немає якоїсь особливості в плані фізичної підготовки у київському "Динамо".

Потрібно дивитися матчі U-19 і вибрати гравців, які можуть заграти в основній команді, ставити їх і не вимагати негайного результату в другій частині сезону, - приводить слова Франкова 1927.kiev.ua.

Читайте также: Источник: "Динамо" до сих пор не рассчиталось за трансфер Франа Соля"
Популярные новости