Арбітр Микола Балакін відмовляється спілкуватися з поліцією щодо расистського скандалу з Тайсоном

3132 06.12 2019   22:37
Фото - Денис Руденко, Footboom

Арбітр Микола Балакін, який працював у полі під час матчу "Шахтар" — "Динамо" у 14-му турі УПЛ, уникає спілкування з представниками поліції стосовно інциденту з проявами расизму вболівальниками "Динамо". Як стало відомо FC Dynamo Nation, слідчі хочуть поспілкуватись з рефері та взяти в нього свідчення стосовно епізоду у тому матчі, коли він зупинив гру через невдоволення капітана "Шахтаря" Тайсона поведінкою фан-сектору киян, з якого було чутно імітування звуків мавп. Тоді Балакін припинив матч і завів команди у підтрибунне приміщення, а вже за кілька хвилин гравці повернулись на поле і арбітр вилучив Тайсона за показаний середній палець у бік фан-сектору "Динамо".

Наступного дня після матчу управління Національної поліції у Харкові повідомило про відкриття кримінального провадження щодо поведінки вболівальників "Динамо". Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ, керуючись саме рапортом Балакіна, покарав "Динамо" проведенням одного матчу УПЛ без глядачів та штрафом у 500 тисяч гривень, а також дискваліфікував Тайсона на один матч. Кияни вже оскаржили рішення КДК, а тому матч без глядачів, у випадку підтвердження покарання, буде зіграний вже наступного року.

Читайте также: Игорь Суркис: "Моя позиция однозначна - расизма не должно быть, но Тайсон должен был держать себя в руках"

Популярные новости