Андрій Стрижак: "Кар'єрі в "Динамо" перешкодила травма"

3391 06.10 2019   13:31
Fcvorskla

Гравець "Ворскли" Андрій Стрижак для fcvorskla.com.ua розповів про гру в поточному сезоні, та як розпочав свій шлях у футболі.

– Андрію, ти вихованець молодіжної академії київського "Динамо" та, нажаль, шансу повноцінно проявити себе не мав, провівши лише одну гру за дублюючий склад "біло-синіх". Що саме стало на заваді?

– На мою думку, перешкодила травма, яку я отримав відразу на зборах з молодіжною командою. Та й рівень моєї гри на той момент, відверто кажучи, був слабкіший за хлопців, які перебували там.

– Далі в твоїй кар’єрі був донецький "Шахтар" і дебютант УПЛ – "Арсенал". Але в складі "канонірів" ти зіграв усього 5 матчів, і після вильоту команди з УПЛ отримав статус "вільного агента". Що це було: якась чорна лінія невдач, чи не вистачало досвіду?

– На той момент мені було 18 років. Завжди важко переходити з дитячого футболу у дорослий. Часта зміна тренерів в команді, у кожного тренера своє бачення. І кожен тренер, який приходить, відразу ж хоче дати результат. Це і є проблема нашого українського футболу. На першому місці завжди стоїть результат, а не кар’єрний ріст молодих футболістів.

– Напередодні старту сезону 2019/20 ти приєднався до полтавської "Ворскли". Розпочав виступи за молодіжний склад, який очолив турнірну таблицю. А потім дебютував в "основі" проти "Дніпра-1". Які враження залишилися від дебюту?

Читайте также: Віталій Косовський: "З "Маріуполем" був більше антифутбол, ніж футбол" (Видео)

– Не зовсім задоволений результатом, так як могли виривати перемогу в кінці матчу. У молодіжній команді зараз прекрасний мікроклімат, є довіра тренерів і впевненість. Це все виливається в перше місце в турнірній таблиці. Також хочеться сказати величезне "спасибі" тренерському штабу першої команди за довіру і можливість дебютувати за першу команду.

– Як ти опинився у футболі? Чому саме цей вид спорту? Хто допоміг відкрити в тобі талант: батьки, друзі?

– Як і багато дітей просто грав у дворі в футбол, завжди практично був з м’ячем. Батьки віддали до футбольної команди "Оболонь", де я тренувався під керівництвом В’ячеслава Леонідовича Мізюка, якому хотів би сказати величезне "спасибі". Після цього надійшло запрошення перейти в "Динамо" (Київ) і я довго не думав, оскільки там найкраща дитячо-юнацька школа України. Тренував мене Юрій Олександрович Лінь, який, можна сказати, повністю дав мені футбольний фундамент.

– Які твої перші враження від нової команди? Які завдання на тебе покладені тренерським штабом?

– Враження найпозитивніші. Колектив прийняв відмінно, і з першого ж дня я приступив до роботи. Перед тим, як переходити в "Ворсклу", я поспілкувався з головним тренером. Він сказав, що все в моїх руках і все залежить тільки від мене. Буду сильніше – буду грати!

– Відомого у минулому футболіста Руслана Ротаня було призначено головним тренером молодіжної збірної України. Не мрієш потрапити в його команду?

– Мрія будь-якого спортсмена захищати честь своєї країни. Буду працювати на тренуваннях, проявляти себе в іграх. Головне, щоб не було травм. Усе залежить від мене. А далі – рішення за тренерським штабом збірної.

– Які емоції від Полтави й вболівальників в цілому?

– Полтава – маленьке затишне місто. Відчуваю себе, як вдома. На кожній домашній грі відчувається величезна підтримка з боку вболівальників. Ми будемо намагатися радувати їх гарною грою.

– Що для тебе є найбільшою мотивацією? Це стосується, не тільки футболу, а і взагалі..

– Моя сім’я – це найголовніша мотивація для мене. Хочу, щоб вони мною пишалися.

Інтерв’ю підготував Олександр Смолєв

Популярные новости