Дженнінгс: "В Україні дуже жорсткий футбол - в кожному матчі захисники б’ють мене по ногах"

1419 02.10 2019   15:31
Официальный сайт "Карпат"

Гравець "Карпат" Жоао Діого Дженнінгс в коментарі прес-службі клубу розповів про адаптацію у новій команді, найважливішу річ у його житті та очікування львівської зими.

- Страшенно не люблю програвати. Гра з "Колосом" залишила дуже багато негативних емоцій. Однак є час для того, щоб виправити все, тому ми маємо наполегливо працювати. У Львові я ще не повністю адаптувався. Найбільше наразі заважає мені незнання мови. Але намагаюся боротися з цим і краще комунікувати з партнерами. Маю сказати, що завдяки хлопцям почуваю себе дуже комфортно в "Карпатах". Найбільше мені допомагають Абу (Абукар Мохамед – прим.), Понде, Ді Франко і Мартінс. Буває, що ми залишаємося після тренувань. Я, наприклад, відпрацьовую удари зі штрафних та пенальті.

Я начебто звик до української кухні. У Львові я також споживаю багато макаронних виробів та салатів. Проте свою улюблену страву, чурраско, в Україні я ще не куштував. Мені її не вистачає. Знаю, що зовсім скоро настане зима – з особливими емоціями чекаю на неї. Якщо чесно, то я побоююся холодів. Розумію, що не готовий до зими. Холод – це та річ, яка найбільше здивувала мене у вашій країні.

Пригадую свою дебютну гру проти "Зорі". Так склалося, що я міг забити у першому ж своєму матчі. Коли я не реалізовую реальні гольові моменти, то дуже засмучуюся. Так само було після того поєдинку. Взагалі в Україні дуже жорсткий футбол. Абсолютно в кожному матчі захисники б’ють мене по ногах. Я вже навіть звик до цього. В таких ситуаціях намагаюся використовувати свою швидкість. Хоча не впевнений, чи я є найшвидшим футболістом "Карпат". Думаю, що Дуба (Владислав Дубінчак – прим.) швидший за мене.

Читайте также: Товариський матч. "Клуж" - "Карпати" 0:1. Вдалий спурт Дженнінгса

Найважливіше, що є у моєму житті – це моя сім’я. Я завдячую всім, що маю, своїй мамі і роблю все для неї. Взагалі, мої рідні завжди допомагають мені у всьому. У мене є брат і п’ятеро сестер. Ніхто з них стосунку до спорту не мав – я перший спортсмен у родині. Коли виник варіант з "Карпатами", то рідні тільки підтримали мене і мій вибір. Я з невеличкого бразильського містечка Сантарем. Навіть не знаю, що міг би розповісти про своє місто – там немає нічого відомого чи визначного (посміхається). На моє формування як футболіста суттєво вплинув місцевий фахівець Хемерсон Марія. Він тренував мене у "Фігейренсе". Вдячний йому за багато порад, які він мені давав. Також щоденно вчуся і додаю в "Карпатах". Мені лише 20, тож я на початку свого футбольного шляху, – зазначив Дженнінгс.

Популярные новости