Олександр Чижевський: "Були гравці, що приїзджали в "Карпати", а я навіть не знав, що вони приїхали"

3137 07.09 2019   19:15
Фото - fckarpaty.com

Екс-наставник "Карпат" Олександр Чижевський розповів про кадрову політику львівського клубу.

– Коли спортивний директор запропонував прийняти команду, я без роздумів погодився. Бо знав, що робити. В першу чергу треба було навести злагоду в колективі – він був розібраний, були угрупування. Треба було знайти слова, щоб вони стали дружніми. Немає колективу – немає гри. За короткий термін вдалося достукатися до них. Ми достойно вийшли з цієї ситуації.

Потім настав перехідний період – одні йшли, інші приходили. Більшість футболістів проходила через мене. Було декілька тих, що приїзджали, а я навіть не знав, що вони приїхали. Мені казали – якщо вони не підійдуть, з ними можуть розлучитися. Таких – одиниці. Наприклад, так було з Прце. З ним була домовленість – якщо він не підійде, розірвемо контракт.

– Наскільки коректно підписувати футболіста, а потім розривати контракт? Не краще спершу взяти його на перегляд?

– Є футболісти, як не зроблять крок на поле, поки не підпишуть контракт. Була така проблема, що деякі приїжджали і зразу підписували контракт. А я їх не бачив в очі.

– Це ж не найбільш приємна ситуація.

– Вона неприємна. Тому що коли підписуєш футболіста, а потім розриваєш контракт, то за це відповідає тренер. Як правило, у нормальних цивілізованих командах гравців набирає тренер. І тренер спілкується з футболістами, говорить, розраховує на гравця чи ні. В мене виникла ситуація, коли був перебір центральних захисників. Було неможливо тримати 8 центральних захисників в команді.

Читайте также: Роман Санжар: "Диалог с Бойчишиным начался, когда узнал, что будет с Чижевским"

Источник: ua.tribuna.com
Популярные новости