Президент УЄФА Александер Чеферін зустрівся з легендами вітчизняного футболу та керівництвом УАФ

2212 05.09 2019   15:31
Официальный сайт УАФ

Сьогодні, 5 вересня у столичному Будинку футболу відбулася робоча зустріч президента УЄФА Александера Чеферіна з легендами вітчизняного футболу, керівництвом Української асоціації футболу на чолі з її президентом, членом Виконкому УЄФА Андрієм Павелком та президентом НОК України Сергієм Бубкою, інформує прес-служба УАФ.

У зустрічі також узяли участь володар "Золотого м’яча"-1975, співголова Ради стратегічного розвитку професіонального футболу УАФ Олег Блохін, головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко, тренер збірної України U-20, що стала чемпіоном світу в Польщі, Олександр Петраков, тренер збірної України серед ветеранів Анатолій Дем’яненко, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, перший віце-президент УАФ Олег Протасов, генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький.

Учасники зустрічі обговорили низку питань, які, як відзначив Андрій Павелко, матимуть серйозний вплив на футбольне майбутнє України. Зокрема, це перспективи проведення в нашій країні чемпіонату світу з футболу серед збірних U-17 або U-20, матчу за Суперкубок УЄФА чи фіналу Ліги Європи, організація в Києві одного з найближчих Конгресів УЄФА, а також проект будівництва першої в історії України бази для національних збірних.

Читайте также: Андрій Павелко зустрів президента УЄФА Александера Чеферіна

Президент УЄФА вкотре висловив свою підтримку УАФ, дав високу оцінку розвитку футбольної інфраструктури в нашій країні, відзначив ініціативність УАФ і готовність керівництва асоціації ділитися своїм досвідом та ідеями з колегами з інших країн. Зокрема, за словами Александера Чеферіна, ініціатива УАФ щодо організації континентальної першості серед легенд європейського футболу стане предметом обговорення в УЄФА найближчим часом.

- Мені надзвичайно приємно зараз перебувати в Україні — і не лише через те, що ви є чинним членом УЄФА, з яким ми співпрацюємо, а ваша збірна U-20 є чинним чемпіоном світу, — сказав Александер Чеферін. — Для мене велика честь зустрітися з легендами українського футболу та олімпійською легендою Сергієм Бубкою. Дуже дякую за запрошення, завжди дуже приємно приїздити сюди.

Говорячи про перспективи проведення в Україні матчу за Суперкубок УЄФА або фіналу Ліги Європи УЄФА, Александер Чеферін зазначив: "В УЄФА діє практика, відповідно до якої перемогу отримує та заявка, яка буде найкращою. Якщо ви розбудовуєте інфраструктуру, то матимете можливість провести турніри великого значення. Ваша робота з розбудови спортивної інфраструктури та розвитку масового футболу досягла певних успіхів. Але не менш важливим є те, що в України є чудовий лобіст у Виконавчому комітеті УЄФА — Андрій Павелко. Це дуже сильний представник!".

Читайте также: Президент УЄФА Александер Чеферін приїде в Україну на запрошення Андрія Павелка у вересні

Популярные новости