Мірча Луческу: "Колись я казав, що Коваленко може стати кращим за Шевченка"

2786 26.08 2019   08:32
Фото - Денис Руденко, FootBoom

Колишній тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу висловився щодо ігрової форми хавбека Віктора Коваленко, а також поділився думкою щодо футбольного освіти в Україні.

"Українські гравці в юнацькому віці набагато кращі за багатьох інших у центральній Європі. Від 17 до 20 років вони можуть вигравати всі чемпіонати. Вони раніше дорослішають. Це величезна проблема українського футболу - що трапляється з гравцями в період від 19 до 21 року.

Колись казав, що Коваленко може стати кращим гравцем, ніж Шевченко. По тому, як він стартував, як виступав у молодіжній Лізі чемпіонів. Дуже талановитий футболіст, але потім якось знітився. Пов'язую це з проблемами з психологією, типовими для українських футболістів. Якщо в світі після 19 років молодь росте як професіонали, в Україні цей професіоналізм йде на спад.

Не думаю, що це проблема грошей. Швидше за навчання і футбольного освіти. Упевнений, він виросте. Спочатку в "Шахтарі" був плеймейкером Жадсон, він пішов - прийшов Мхітарян. Потім Генріха моментально змінив Тейшейра. Так само мало бути з Коваленко", - розповів румунський фахівець "ПроФутбол".

У матчі п'ятого туру Favbet Ліги донецький "Шахтар" зустрічався з "Маріуполем", де Віктор Коваленко взяв участь, зігравши свій перший матч після травми. Гра, нагадаємо, завершился перемогою "Шахтаря" (5:1).

Читайте также: Мирча Луческу: "Три года "Шахтер" не вводил молодых игроков"

Популярные новости