Антон Братков: "Дуже небезпечні крайні півзахисники – Циганков та Вербіч"

2104 02.08 2019   14:46
Официальный сайт "Львова"

Захисник "Львова" Антон Братков в коментарі прес-службі клубу розповів про свій дебют за "синьо-золотих", про перемогу над "Десною", та майбутнє протистояння з київським "Динамо".

– Антоне, в поєдинку з "Десною" ти зіграв перший офіційний матч за "Львів". Як оцінюєш свій дебют у львівському клубі?

– Досить добре оцінюю свій дебют. Трохи переживав перед матчем, адже я виходив грати проти команди, в якій раніше виступав. Але ці емоції не зіпсували мені гру. Зі стартовим свистком усі переживання зникли.

– "Десна" – не чужа команда для тебе, але у вівторок ти вийшов на поле проти колишніх одноклубників. Які емоції у тебе були з цього приводу?

– У "Десні" – багато хлопців, з якими я товаришую. Ми поспілкувалися з ними, і на тому все, адже тепер ми граємо за різні клуби. Радий був з ними побачитись, зіграти проти них. У мене вже була подібна ситуація, коли я був у складі "Зірки" і мені довелося грати проти "Десни". Це був другий подібний матч.

– Перший тайм у "Львова" не надто вийшов, ще й гол львів’яни пропустили після "стандарту". Пам’ятаєш той епізод?

– Те, що у нас не вийшов перший тайм – це правда. Хоча у нас теж були гольові моменти, які ми не реалізували. "Десна" розіграла кутовий, пішла подача на ближню стійку, куди увірвався Денис Фаворов і головою переправив м’яч у ворота. У тій ситуації ближче всіх до суперника опинився саме я: намагався піти назустріч м’ячу, але не встиг.

Читайте также: Богдан Блавацький: "Проаналізуємо матчі київського "Динамо" цього сезону"

– Зате після перерви гра команди зарясніла новими фарбами, а ти мав шанс відзначитися, коли опинився без опіки в чужому штрафному. Думав про той момент після гри? Може, слід було зупинити та обробити м’яч?

– Зупинити і обробити – навряд, можна було просто відправити його в сітку воріт. Не забив, але добре, що команда виграла. Перш за все, радий тому, що перемогли. Якби ми зіграли невдало, я б ще більше шкодував про втрачений шанс.

– Що тренер сказав у роздягальні, після чого "Львову" вдалося зробити такий видовищний камбек?

– Тренер просив нас швидше доставляти м’яч в зону атаку, а футболістів атакуючої ланки – активніше грати попереду. Щоб прострілювали, загострювали. Може, десь "Десна" дала слабину і надала нам більше можливостей.

– Як вважаєш, підсумок зустрічі з "Десною" – закономірний? Два різних тайми, але в підсумку саме "Львів" повернувся додому з трьома очками …

– У двох команд не може бути по три очки. Думаю, у нас було більше гольових моментів, тому рахунок закономірний. Того дня нам пощастило більше, ніж "Десні".

– Після матчу у твоєму акаунті в Instagram з’явилася фотографія, де ти стоїш біля бровки зі своєю родиною? Вони приїхали підтримати тебе в Чернігів?

– Моя дружина Валентина і дочка Софія приїхали з Києва підтримати мене. Планую їх незабаром перевезти до Львова.

Читайте также: "Львів" готується до матчу з "Динамо": детальний перегляд суперника

– Ти вже встиг налагодити взаєморозуміння з партнерами з моменту прибуття в клуб? Адже не секрет, що пара центральних захисників повинні розуміти один одного буквально з першого погляду …

– Взаєморозуміння вже є, але продовжую ще більше його налагоджувати. Немає межі досконалості.

– Чи був у тебе досвід виступів в клубі з чималою кількістю іноземців? Як спілкуєшся з бразильцями "Львова" на футбольному полі і в житті?

– Я трохи знаю англійську мову, і тут є бразильці, які теж нею говорять і розуміють. Намагаємося спілкуватися англійською. Але я ж грав перед цим в Ізраїлі. За допомогою англійської і жестів ми завжди знаходили спільну мову. Так і тут, так що ніяких складнощів в цьому плані я не відчуваю.

– Вже цієї суботи "Львову" належить зіграти матч другого туру УПЛ з київським "Динамо" на "Арені Львів". Як вихованець "Динамо" і людина, яка провела чимало років в столичному клубі, що скажеш про силу суперника і шанси львів’ян у цій грі?

– Про силу суперника, напевно, не треба нічого говорити. Усі і так чудово розуміють, що собою являє київське "Динамо". Шанси є завжди. "Львів" буде намагатися грати на перемогу, а там вже як вийде.

– Кого можеш виділити в нинішньому складі "Динамо", кому слід було б приділити пильнішу увагу при підготовці до поєдинку?

– Там всі гравці індивідуально сильні. Тому недооцінювати одного або другого футболіста не має сенсу. Дуже небезпечні крайні півзахисники – Циганков і Вербіч. Але, в цілому, всі гравці – високого рівня. Тому гра буде дуже складною.

– У суботу ти можеш вийти на футбольне поле "Арени Львів". Чи доводилося тобі грати на цьому стадіоні і коли востаннє це сталося?

– У чемпіонаті УПЛ сезону 2018/2019 проти ПФК "Львів". Той самий матч, коли "Десна" виграла 3:1, а я вийшов на заміну в другому таймі.

– Минулого сезону на домашній матч "Львова" з "Динамо" на "Арену Львів" прийшла найбільша кількість уболівальників – більше 10 тисяч. Що скажеш прихильникам футболу, щоб вони прийшли підтримати "містян" у матчі з "Динамо"?

– Шановні вболівальники, приходьте на "Арену Львів" підтримати "Львів" в грі з "Динамо". Ми постараємося подарувати вам хорошу гру і результат!

Популярные новости