Тамаш Кадар: "З Хацкевичем можемо легко порозумітися завдяки мові тіла"

1163 28.07 2019   21:07

Захисник "Динамо" Тамаш Кадар в інтерв'ю "Трибуна" розповів про мовний бар'єр в київському клубі.

– У кожному інтерв’ю ви говорите, що не знаєте російської чи української. Намагалися вивчити?

– Ці мови подібні до польської, яку я трішки вчив у "Леху". Мені справді дуже важко говорити російською. Тим же балканцям її легше засвоїти.

Угорська мова не схожа на жодну іншу. Можливо, для когось вона звучить, як китайська. Інколи для мене навіть так краще. Маю язик без кісток і завжди кажу, що думаю. А так можна уникати сварок і конфліктів.

У команді спілкуюся англійською, а лаюся угорською. Але всі вже вивчили ці слова.

– Практично всі легіонери "Динамо" говорять про мовну проблему. Найскладніше бразильцям, бо вони не знають ні російської, ні англійської. Це впливає на гру?

– Так. Комунікація – найважливіша річ у футболі. Гравці на полі мають підказувати один одному. Якщо ви не розумієте свого партнера, то це те саме, якби ви взагалі не спілкувалися. Не можу говорити з Хацкевичем, бо він не говорить англійською, а я – російською. Але ми можемо легко порозумітися завдяки мові тіла. Я бачу, що він хороший хлопець. А він бачить, що я хороший хлопець.

У нас є перекладач у команді, але він не може бігти поруч з вами під час матчу і перекладати. Звичайно, на зустрічі з тренером він допомагає. Важко, коли у вас багато національностей у команді.

У "Шахтарі" більше 10 бразильців. Вони як сім’я, бо можуть спілкуватися однією мовою.

Читайте также: Тамаш Кадар: "Якщо Суркіс хоче сказати тобі, що ти не дуже хороший хлопець, то так і зробить"

Популярные новости