Юрист Юрій Юрченко: "УАФ має право передавати права на трансляцію як УПЛ, так і клубам"

2107 26.07 2019   18:42
УАФ

Федерація футболу України мала повне право передавати на трансляції матчів Української прем'єр-ліги телеканалам Футбол 1/2.

Про це розповів відомий спортивний юрист Юрій Юрченко.

"Згідно Закону України "Про фізичну культуру в спорт" та згідно Статуту ФІФА, Статуту УАФ, усі права на трансляції змагань з футболу на території України належать ФФУ. ФФУ може передати свої права як УПЛ, так і клубам.

Раніше Виконком ФФУ, за часів правляння Григорієм Суркісом, передав ці права тимчасово клубам. Наскільки мені відомо, цей термін користування правами Федераціі клубами сплив. ФФУ може їх передати за договором на користь УПЛ.

І тут не виникатиме питання єдиного пулу і необхідності згоди клубів. Тут виникає єдине питанння - чи виконуватимуть клуби вимоги Закону та Статуту ФІФА і УАФ? І яким чином і які санкції будуть застосовуватися до клубів та які суми збитків будуть стягнуті з клубів за порушення з їх сторони прав щодо телетрансляцій", - наголосив керуючий адвокатським бюро "Юрій Юрченко і партнери" у коментарі виданню "Чемпіон".

Нагадаємо, "Динамо", "Дніпро-1", "Десна" та "Зоря" виступили проти єдиного телевізійного пулу. А президент УПЛ Томас Грімм закликав 4 вищезгадані клуби підкоритися більшості.

Читайте также: "Заря" и "Десна" намерены транслироваться на "2+2", несмотря на решение о едином пуле

Популярные новости