Володимир Шаран: "Лучкевич підпише контракт з "Олександрією", зробимо все, щоб орендувати Бондаренка"

2272 22.06 2019   19:58
Фото - Ю.Юрьев

Головний тренер ФК "Олександрія" Володимир Шаран розповів клубній прес-службі про настрій команди після відпустки і деталі підготовки до нового сезону:

– Приємно, що хлопці мають чудовий настрій і раді знову зустрітися. Це особливе відчуття, коли ти зустрічаєшся з командою після такого надзвичайного для нашого клубу сезону. Також радує, що новачки, які нещодавно поповнили "Олександрію", відчувають себе повноправними олександрійцями.

Ми пройшли невеличкий втягувальний етап, тренувалися згідно плану – в одноразовому режимі. Слава Богу, травмованих немає. Сьогодні, як підсумок, провели тестування. Сподіваюся, що наше підсилення – Денис Мірошніченко, Максим Третьяков і Денис Безбородько, додасть нам креативу в атаці й надійності в захисті.

На особливу увагу заслуговує молодь. Срібні нагороди Чемпіонату України (U-21) – це дуже хороший результат для наших гравців, та й загалом для нашого клубу. Тому ми даємо молодим гравцям шанс проявити себе на тренувальних зборах. Це Кирило Прокопчук, Богдан Литвяк, Дмитро Семенов, Олег Білик, само собою – Тимур Стецьков і Євген Протасов, які вже грали за основний склад. Нашим чемпіонам світу ми дали трохи довше відпочити. Денис Устименко приїздить сьогодні, а Кирило Дришлюк прибуває прямо на навчально-тренувальний збір в Нідерланди 28 червня.

Також на перегляді перебуватиме сербський нападаючий Урош Ненадович.

Ми завжди тримаємо одне вакантне місце для гравця, який може приєднатися до команди – це наша традиційна процедура. Окрім цього, будемо робити все, щоби екс-олександрієць Валерій Бондаренко повернувся в команду. Звісно, на правах оренди.

Я надзвичайно задоволений, що Валерій Лучкевич залишається в "Олександрії". Ми вели доволі енергійні переговори з бельгійським "Стандардом", які завершилися позитивно – Валерій продовжить кар’єру в нашому клубі як постійний гравець. Ми підписуємо з ним угоду на два роки.

Хочу подякувати нашому президенту Сергію Кузьменку за турботу про гравців команди. Якщо говорити про підписання і пролонгування контрактів, то президент забезпечив усі умови, які зазначили футболісти.

Також Сергій Анатолійович посприяв лікуванню Василя Грицука, улюбленця наших вболівальників. Як ви знаєте, Василь практично з початку року проходив консультації і лікування в Україні й за кордоном. І от, нарешті, рішення як побороти недуг знайшли італійські медики. Василь переніс операцію в Римі. Незважаючи на закінчення контракту Василя Грицука, Сергій Анатолійович узяв на себе фінансові витрати на лікування. Тепер Василь має пройти курс реабілітації, що триватиме 3-4 місяці. Надалі все залежатиме від стану здоров’я Василя Грицука. Сподіваюся, що все буде гаразд і ми підпишемо контракт. Але, якщо не говорити про юридичний бік, то фактично наш олександрієць Василь – в команді.

Покинули команду, як я раніше зазначав, Владислав Леванідов, Артем Полярус, Денис Дедечко, Віталій Пономар, Станіслав Микицей і Андрій Цуріков.

Якщо говорити про майбутні контрольні поєдинки в Нідерландах, то я задоволений рівнем наших суперників. Нам не зовсім оптимально підходять дати спарингів, якщо орієнтуватися на план роботи. Але відмовити я не міг – і "Андерлехт", і "АЗ Алкмар", і "Стандард" є командами Ліги Європи. Це буде хороша перевірка для нас. Я розумію, що ми ще не повністю готові на даному етапі, але три таких суперники – це дуже добре. Перша наша гра – з клубом "Юрдінген" з 3-ї Ліги Німеччини. Уточнюємо суперника на п’ятий спаринг, що запланований на 3 липня.

Я дуже вдячний нашому президенту за те, що ми маємо змогу провести другий навчально-тренувальний збір. Ми проведемо його, як і минулого року, на болгарському гірськолижному курорті Банско з 11 по 20 липня. В Болгарії заплановано три спаринги з командами хорошого рівня.

Читайте также: Владимир Шаран: "Хочу, чтобы на "Арене-Львов" мы себя чувствовали настоящими хозяевами"

Популярные новости