Артем Козак: "Поки не думаємо про відпустку - чекаємо, як вирішиться ситуація з "Олімпіком"

2529 01.06 2019   17:46
Официальный сайт "Арсенала-Киев"

Хавбек "Арсенала-Київ" Артем Козак, який взяв участь у спільному зборі національної та молодіжної збірних України, в інтерв'ю прес-службі клубу поділився враженнями від тренувань.

- Ти побував у Харкові, де працювали молодіжна і національна збірні. Які у тебе залишилися враження?

- Тільки хороші! Команда прийняла нас добре, досвідчені хлопці добре поставилися до нас молодих. У збірній тепла атмосфера, мені все сподобалося. Я знав майже всіх хлопців молодіжної збірної, з національної - добре раніше спілкувався з Ромою Яремчуком, знав Сашу Зінченко, Ігоря Пластуна.

- Коли говорять про збірну України, завжди відзначають атмосферу в колективі. Ти її відчув?

- Так, там дуже приємно було перебувати. Всі сміються, жартують, підколюють один одного, змагаються. Позитивна атмосфера, яку побудував тренерський штаб. Це значно допомагає в тренувальному процесі.

- Чим відрізняється робота на тренуваннях у збірній і в клубі?

- В першу чергу, це швидкості. Рівень гравців інший, якість футболу висока. На перший план виходить комбінаційний футбол, італійські тренери вимагають від гравців максимум. Є своя структура гри, кожен повинен під неї підлаштуватися. У молодіжній збірній Руслан Ротань все будує за лекалами національної команди, у нас вправи дуже схожі, тому ми не відчули переходу.

Читайте также: Аттестация клубов УПЛ: четыре проблемы

- Андрій Шевченко з молоддю говорив?

- Так, безумовно. На початку збору він говорив, що це великий досвід для нас, випробування, є можливість перевірити себе, відчути рівень національної збірної. Просив повірити в себе, увібрати всю інформацію, тому що вона нам знадобиться. Ми намагалися!

- Ти взяв участь у спарингу з "Дніпром-1"?

- Так, зіграв весь другий тайм, замінив Руслана Малиновського. Хороша гра, здорово взаємодіяли. Це той футбол, який мені подобається. Є до чого прагнути, на кого рівнятися.

- Поки ти був у збірній, "Арсенал-Київ" провів заключний тур, поступившись "Карпатам". Стежив за грою?

- Так, дивився трансляцію. Забили перший гол, думав, що все, завдання зараз вирішимо. Але виявилося що хлопці отруїлися, тренеру довелося робити заміни, це не могло не позначитися. Важко психологічно, коли відбуваються такі збої.

- Як в цілому оціниш сезон для "Арсеналу-Київ" і себе особисто?

- Друга частина вийшла відмінною, незважаючи ні на що. Ми посилилися хорошими гравцями, тренерський штаб поставив гру, домагався прогресу. Ми зробили все що від нас залежало, а склалося як склалося. Глядачі все бачили, як ми грали вдома з "Чорноморцем". На нас всі налаштовувалися по максимуму.

- Команда поки не пішла у відпустку, але відпочити вже хочеться?

- Поки не доводиться думати про відпустку. Чекаємо, як вирішиться ситуація з "Олімпіком". У мене ще виступи на Меморіалі Лобановського попереду в складі молодіжної збірної України. Зараз всі думки про це.

Популярные новости