Андрій Павелко розповів, коли система VAR запрацює в Україні

2016 16.05 2019   08:04
Фото - Андрей Фесун, FootBoom

Президент ФФУ Андрій Павелко на своїй сторінці у Facebook привітав учасників Кубка України та розповів про система VAR, яка готується для роботи і на футбольних полях України.

ФК "Шахтар" Донецьк в тринадцяте завойовує Кубок України і встановлює новий рекорд турніру за кількістю перемог! Чудовий кубковий сезон і заслужений тріумф! Вітаю футболістів, тренерів, команду і керівництво клубу з новим досягненням! Нехай в рідному для "Шахтаря" українському Донецьку якнайшвидше настане мир і клуб повернеться додому, на "Донбас Арену"! Також вітаю ФК "Інгулець" з чудовим виступом в цьому кубковому сезоні і історичним виходом до фіналу турніру! Впевнений, щоприклад цього клубу стане потужною мотивацією для всього українського футболу. А ще, особливі вітання "Футбольним зіркам України-2018" - найкращому футболісту року Марлосу, найкращій футболістці Дар'ї Апанащенко, найкращим тренерам чоловічої і жіночої команд Юрію Вернидубу і Наталії Зінченко, які під оплески заповненої "Славутич-Арени" отримали сьогодні заслужені нагороди!

В цей святковий футбольний вечір радий повідомити футбольній спільноті, що сьогодні в Запоріжжі на фіналі Кубку України, як ми і обіцяли, було презентовано обладнання, яке буде використовуватися в роботі системи відеоповторів і допоможе мінімізувати кількість помилок арбітрів під час матчів. Попереду в нас ще чимало процедур і погоджень, які входять до переліку вимог, виконання яких є обов’язковою умовою запуску VAR в Україні. Зокрема, це узгодження і підписання відповідного меморандуму з ФІФА і IFAB, навчання арбітрів, тестування технології і обладнання та, знову ж таки, оцінка проведеної роботи з боку спеціалістів ФІФА і IFAB. Після завершення усіх цих етапів підготовки система VAR повноцінно запрацює на футбольних поєдинках у нашій країні.

Популярные новости