"Шульга, фізично досить сформований, але ніколи не грав за головну команду "Греміо", - Роберто Моралес про Тете

1781 24.02 2019   19:49

Як вже повідомлялося, "Шахтар" узгодив із "Греміо" умови трансферу 19-річного бразильського півзахисника Тете. Зокрема, відомо, що трансфер обійдеться "гірникам" у 10 мільйонів євро, а "Греміо" в майбутньому отримає 15 % від можливого продажу футболіста.

Свою думку про гравця висловив відомий спортивний журналіст і телеведучий Роберто Моралес.

"10 мільйонів євро Шахтар заплатить за флангового атакувального гравця Греміо Тете, він ж Фурасао, тобто Ураган, він ж просто Матеус Кардосо Лемос Мартінс.

З січня усі зацікавленні сторони вели перемовини (Греміо володів тільки 60-ма відсотками прав). Вже 12 лютого бразильські джерела вперше повідомили про досягнення згоди у питанні продажу. Клуб матиме від 15 до 20% суми за наступний перехід, залежно від кількох чинників. Матеусу тиждень тому виповнилося 19 років. Він в клубі з 2008-го, таке трапляється з талановитими хлопчаками в Бразилії зовсім не часто. Більш типовою є ситуація коли дрібні клуби виховують гравця, а у віці від 12 до 15 років його забирають гранди.

Тете шульга, фізично вже досить сформований, але ніколи не грав за головну команду Греміо. На молодіжному рівні його талант був очевидним і за останні півтора роки він стрімко прогресував. Виступав за збірну до 20 років, зокрема на останній Копа Амеріка де бразильці провалилися. Тете відіграв там сім з дев’яти матчів і не забивав голів.

Клаусула гравця становила 120 мільйонів доларів, тож на ньому планували добре заробити. На початку року Тете підписав контракт до 2021-го року з опцією автоматичного подовження угоди клубом ще на два.

Про те, що Тете мають незабаром продати стало зрозуміло ще у вересні. Тоді його взяли до тренувального табору головної збірної Бразилії, це робиться офіційно через угоду федерації з однією агентської корпорацією. Тете лише тренувався з селесао, а були випадки коли юних воротарів бразильських клубів, які ніколи не грали у дорослих командах навіть заявляли третіми на офіційні товариські матчі національної команди. Чому Греміо продає свого вихованця? По перше, в Бразилії не існує гравців що не продаються. По друге, клубу вочевидь потрібні гроші на підсилення складу. Позаминулого року Мушкетери виграли Лібертадорес, минулого не вийшли до фіналу лише через систему відеоповторів (у доданий до другого тайму час отримали пенальті на власні ворота, що став фатальним). Результат відмінний, проте навіть головний континентальний трофей здобували досить таки середнім складом і найбільш пісно за реєстром виконавців виглядала група атаки.

Цього сезону потрібно підсилення. Новачки плануються під старт чемпіонату наприкінці квітня абоі плей-офф Лібертадорес, що стартує у липні. Також клуб може не втримати свою головну зірку Луана, котрий щось засидівся на батьківщині попри серйозний попит на нього.

Тож вирішили продати Тете, тим паче що з молодих є Рондінеллі.

P.S. На фото колишні й нинішні гремістас на зборах селесао: Артур, Тете, Евертон і Дуглас Коста.

P.P.S. У першому коментарі ролик про гравця", - написав Моралес.

Читайте также: Globoesporte: "Шахтер" до 1 марта может подписать Тете

Популярные новости