Володимир Шаран: "Дедечко, Лучкевич і Кулач абсолютно гармонійно влились у колектив"

1350 21.02 2019   21:52
fco.com.ua

Головний тренер "Олександрії" Володимир Шаран в інтерв’ю прес-службі клубу розповів про підсумки зборів, новачків, олександрійську молодь і настрій перед матчем з "Шахтарем", який відбудеться 25 лютого.

- Поєдинком з "Оболонню-Бровар" ми завершили серію спарингів на зборі у Туреччині. До завершення навчально-тренувального збору нам залишається провести два тренування – сьогодні ми проводимо вечірнє тренування, і ще одне завтра, в п’ятницю. В суботу 23 лютого ми відлітаємо до Харкова, де теж проведемо тренування – 24 лютого в неділю. Я надзвичайно вдячний "Шахтарю" за те, що клуб надає в наше розпорядження центральне поле для передматчевого тренування. А загалом, план роботи виконано. Я відчував, що позаплановий спаринг з "Оболонь-Бровар" потрібен тим гравцям, які менше часу проводили в контрольних поєдинках через травми.

Також цей спаринг був не зайвим для нашої молоді. Ті гравці, котрі мали достатньо практики в спарингах на цьогорічних зборах, провели у грі з броварами тільки тридцять хвилин. Поки що я не визначився з основним складом – завершальний спаринг також став поживою і для роздумів. Тому, зі стартовим складом буде остаточно вирішено вже в понеділок 25 лютого.

Читайте также: Владимир Шаран: "В Харькове должны подтвердить свое реноме"

Але добре, що цей поєдинок відбувся – хлопці отримали корисні навантаження й ігрову практику. Особливо корисним, повторюся, даний спаринг був тим, хто пропускав поєдинки через травми. В психологічному плані матч теж був корисним – це додало впевненості. Активно зіграли нападники, забили м’ячі – це дуже добре. Загалом, два збори в Туреччині пройшли на позитиві.

Шкода, звісно, що на першому зборі трохи дошкуляли дощі. Суперники, можна сказати, усі були середнього рівня. Найсильнішим нашим суперником був солігорський "Шахтар". В цій грі ми себе добре перевірили. Визнаю, що ми не готові на сто відсотків. Власне, як і будь-яка інша команда на даному етапі.

Найголовніше, що всі здорові, на жаль, окрім Василя Грицука. Це доволі прикрий момент. Наші новачки, Денис Дедечко, Валерій Лучкевич і Владислав Кулач абсолютно гармонійно влились у колектив. Денис – досвідчений гравець. Я маю на нього сподівання, хоч і розумію, що позиція, на якій ми його будемо використовувати, йому не зовсім притаманна. Але жодних питань до Дениса я не маю, це серйозний професіонал, й певен, що він допоможе команді. Валерій – це трудяга за натурою. Я його знаю багато років, бачив, як він зростав. Хлопець завжди прагнув грати. Його найкращі якості – це швидкість і бійцівський характер. Владислав відразу поринув у роботу, щойно прийшовши у команду. Його добре прийняв колектив. Шкода, що пройшло замало часу від його прибуття до нас – треба ще набувати фізичних кондицій.

Читайте также: Володимир Шаран: "Ми вже не шукаємо нових захисників"

Ми повернули Гліба Бухала. Гліб мене приємно здивував. Я радий бачити, як прогресує наша молодь – Кирило Дришлюк, Денис Устименко і Владислав Шкіндер. Воротар Олег Білик теж мене приємно вразив у поєдинку з "Алашкертом". Наш суперник, чемпіон Вірменії, грав своїм основним складом, а ми грали фактично молодіжним. Молодці. Дай Бог, щоби вони й надалі так працювали і ставилися до роботи.

Якщо говорити про ступінь фізичних кондицій, то всі гравці знаходяться в різному стані. Через травми випадали з тренувального процесу Євген Протасов, Павло Пашаєв, Андрій Цуріков. Валерій Лучкевич пропустив два матчі. Але все йде, як і має йти. Часу ще достатньо. Ми не живемо лише одним поєдинком з "Шахтарем", а міркуємо стратегічно – попереду ще чотирнадцять поєдинків у нинішньому Чемпіонаті.

Головне, щоби ми всі здорові прибули до України. Молодь поїде виступати за дубль, ми залишаємося в Харкові й спокійно готуємося до матчу. Президент підтримує з нами зв’язок, регулярно цікавиться, як ідуть справи. Не буду приховувати, що ми не вирішили одну проблему – не підсилили позицію центрального захисника.

Дмитро Шастал наразі знаходиться в Києві, має невеличкі проблеми зі здоров’ям, не спортивного характеру. Я відпустив Дмитра, він проходить курс лікування і приєднається до команди вже в Олександрії після матчу з "Шахтарем". Визнаю, що Дмитра нам бракує.

– Ми знаємо, що Ви не надто любите ділитися планами, але все-таки повернемося до матчу з "Шахтарем", який відбудеться у Харкові у понеділок 25 лютого. Величезна група, більше 150 чоловік з Олександрії збирається поїхати підтримати команду і, звісно, вся преса, всі вболівальники очікують цей головний матч туру. Чи маєте якісь міркування або сюрпризи для суперника?

– Звісно, ми обговорюємо плани. Завтра проводимо теоретичне заняття по "Шахтарю", ще одне теоретичне заняття проведемо в Харкові. Ми переглянули всі контрольні поєдинки "Шахтаря", сьогодні будемо спостерігати за їх грою з "Айнтрахтом". Ми всі чудово розуміємо, ким є "Шахтар". Це лідер, це швидкість, це серйозна атакуюча ланка. Ми будемо намагатися в цій грі проявити свої найкращі якості.

До того ж – це перша гра після зимової перерви. Вона надзвичайно важлива для психологічного настрою. Не стільки важливим є результат матчу, як настрій після матчу – щоби хлопці відчували впевненість у своїх силах надалі. Мене це хвилює найбільше. Також ми не збираємося бути хлопчиками для биття – нас зобов’язує наше турнірне становище, тому в Харкові мусимо підтвердити своє реноме.

Популярные новости