Арбітри УПЛ в Туреччині: знайомство з VAR, тест "йо-йо" та поради Стеванато

1679 07.02 2019   09:43
Официальный сайт ФФУ

Арбітри УПЛ продовжують підготовку до весняної частини сезону на зборі в Туреччині. Робота триває в чотириразовому режимі, інформує прес-служба ФФУ. Тренувальний збір українських рефері в Белеку наближається до екватору, тому за насиченістю зараз найбільш спекотна пора. Хоча зранку погода на узбережжі зіпсувалася, пішов рясний дощ, це не завадило конструктивній роботі. Уранці під керівництвом інструкторів арбітри займалися на полі, відпрацьовуючи швидкість, координацію та рухливість. Ця інтенсивна робота тривала годину.

Потім, після невеликої перерви, усі перейшли до конференц-залу на теоретичне заняття, під час якого голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі та фахівець із науково-методичної роботи ФФУ Віктор Дердо ознайомили підопічних із довідковою інформацією та філософією системи VAR, девізом якої є: "Мінімум втручань — максимум користі".

Наступною була тема сучасного трактування та вимог ФІФА, УЄФА й ФФУ щодо ситуацій із порушеннями, пов’язаними з необачністю, нерозважливою манерою або застосуванням надмірної сили — для головних арбітрів. У свою чергу асистенти отримували практичні поради від інструктора ФІФА Джованні Стеванато щодо ситуацій із положенням "поза грою" під час поєдинку. Відеонарізки на різні теми обговорювали спільно, а потім були доповіді учасників зборів в окремих групах.

Читайте также: Українські арбітри в Туреччині: пять бригад в роботі та приїзд Павелка

І, нарешті, вечірнє заняття на полі також пройшло з високою інтенсивністю. Арбітри готувалися до складання бігового тесту "йо-йо" (переривчастий біг).

Популярные новости