Михайло Левенець: "З нетерпінням чекаю відновлення чемпіонату"

2848 02.02 2019   15:34
ФК "Карпаты"

Михайло Левенець – один з новачків молодіжки "Карпат". У чемпіонаті він зіграв за команду лише один матч, зате зараз, під час міжсезоння, активно показує себе під час спарингів дублерів.

– Я родом із Харкова і розпочинав грати в місцевій команді, але дуже швидко перебрався в донецький "Металург", за який грав до 16 років, - говорить гравець у інтерв’ю офіційному сайту львів’ян. - У 17 перейшов до київського "Динамо", у складі якого став чемпіоном України в ДЮФЛ. Потім протягом двох років виступав за юніорську та молодіжну команди "Зорі". А минулого року став гравцем "Карпат".

– Не зважаючи на те, що тобі лише 20, ти встиг змінити чимало клубів. У чому причина таких змін?

– Так складалися обставини (сміється). "Металург" припинив своє існування, тож я перебрався в столицю. Після одного сезону в "Динамо" мене хотіли віддати в оренду. Я не був у цьому зацікавлений, тому залишив команду. Згодом два роки виступав за "Зорю", але відмовився продовжувати контракт, оскільки виник варіант з "Карпатами".

– Яким чином ти потрапив до лав "зелено-білих"?

– У "Карпати" переходив разом з Олександром Авраменком, який грав зі мною у "Зорі". Нас запросили на перегляд, який ми успішно пройшли, підписали контракт і офіційно стали карпатівцями.

– Однак твоя кар’єра в "Карпатах" розпочалась не надто вдало.

– Це правда. Буквально через 3 тижні після переходу, на одному з тренувань я отримав травму. Було дуже прикро. Я зіграв лише в одному матчі і ще в одному потрапив у заявку, та на поле так і не вийшов. Проте зараз я почуваюся дуже добре і з нетерпінням чекаю відновлення чемпіонату.

– Виступаючи за юніорів "Зорі", ти неодноразово зустрічався на полі з карпатівцями. Чим відрізняється теперішня команда від тієї, проти якої ти грав?

– "Карпати" завжди були сильною та бойовою командою. Мабуть, на поєдинки проти "Динамо" та "Шахтаря" ми так не налаштовувались, як на матчі з "зелено-білими". Думаю, що зараз нічого не змінилось, хіба склад трішки омолодився (усміхається).

– Практично усі гравці зізнаються, що Львів їм подобається. Що тобі, як не місцевому, найбільше подобається тут?

– Мені все подобається (усміхається). Місто дуже яскраве та красиве, люди доброзичливі і атмосфера чудова. Тут все якось по-сімейному. У команді теж все влаштовує. І гравці, і тренери – усі дуже хороші. Ще дуже подобаються наші тренування. Зараз, наприклад, з нами тренується Артем Федецький та Денис Мірошніченко. Ми з іншими хлопцями ловимо кожен момент, бо у них є чому повчитися.

Читайте также: На перегляді в "Карпатах" знаходиться Ярослав Деда

Популярные новости