Олег Задерновський: "У "Динамо" є певна кількість днів, щоб виконати рішення суду"

4505 13.09 2018   10:59
facebook.com

Колишній головний редактор офіційного сайту ФК "Динамо" (Київ) Олег Задерновський повідомив, що виграв у суді апеляцію у київського клубу.

— Ви здобули перемогу в апеляційній судовій інстанції, довівши таким чином незаконність вашого звільнення. Чи плануєте приступити до роботи?

— Ситуація така: це була вже друга інстанція, тепер у "Динамо" є певна кількість днів, щоб виконати рішення суду і добровільно виплатити фінансову компенсацію і моральну шкоду. Якщо добровільно цього зроблено не буде, тоді питанням займеться виконавча служба.

Крім того, за рішенням суду, "Динамо" тепер має анулювати всі накази, які були винесені, вписати в трудову книжку запис про відновлення і запросити мене на роботу. Я сам по собі прийти не можу, я ж не буду повторювати долю Бочковського (екс-голова ДСНС — ред.). Як тільки піде дзвінок, я зобов’язаний з’явитися в клуб, а далі будемо дивитися.

— Але поки Вам ніхто не дзвонив?

— Засідання (суду — ред.) відбулося тільки вчора, представник відповідача на ньому був присутній. Напевно, він доповів керівництву, а далі — нехай ухвалюють рішення. Я хочу додати, що я вболівальник київського "Динамо" і я віддавав клубу все абсолютно, що міг, всі свої знання, весь свій досвід. Я 25 років працюю в західній журналістиці, тому коли так зі мною вчинили... Ще тоді я "Динамо" запропонував, що якщо ми вирішуємо всі питання, включаючи фінансові, мирним шляхом, то ніяких судових засідань не передбачається. Але оскільки клуб вирішив піти іншим шляхом, мені нічого не залишалося. Добровільно писати заяву, не будучи ні в чому винним, не було ніякого сенсу.

Читайте также: Олег Задерновский выиграл апелляцию у "Динамо" на восстановление его в должности главреда клубного сайта

— Чи пропонували вам "мирову" під час судового розгляду? І як сьогодні йдуть справи із заборгованістю перед вами? Раніше ви говорили про борг клубу за роботу в сумі 24,7 тисячі долларів.

— По суду сьогодні там вже інші суми, але я б не хотів їх називати. Під час суду адвокат "Динамо" пропонував третейський суд. З тієї суми (заборгованості — ред.), що була спочатку, мені запропонували виплатити 50%. Але потім сам документ (про мирне врегулювання спору — ред.) був складений таким чином, що я розумів: якщо я раптом погоджуся і відмовлюся від своїх вимог — залишуся ні з чим.

Крім того, запропонувати мирне вирішення фінансового питання — це одна частина спору, але вони ж не передбачали анулювання наказів, і я в такому випадку втрачаю рік-два стажу. У нинішніх умовах — це теж гроші і це для мене важливо. Тому я пішов по нормальному шляху, і я буду дуже радий, якщо цей процес допоможе київському "Динамо" налагодити у себе нормальне діловодство, враховувати інтереси прийнятих на роботу працівників і послужить нагадуванням, що великий клуб повинен відповідати своєму імені в усьому.

Источник: unn.com.ua
Популярные новости