Василь Грицук: "Поки не можна сказати, що Паньків працює у поті чола"

1426 09.08 2018   18:00

Гравець "Олександрії" Василь Грицук в інтерв’ю прес-службі УПЛ розповів про старт сезону та підготовку до матчу з київським "Арсеналом".

— Василю, три матчі (причому два на виїзді) — три перемоги. Перше місце в таблиці. Ви самі сподівалися на такий блискучий старт сезону?

— Якщо чесно, ніхто не думав, що все вийде аж настільки успішно. З іншого боку, ми завжди, на будь-який матч, виходимо з наміром перемагати. Значить, уся команда добре попрацювала на літніх тренувальних зборах.

— Розмірковуючи про початок чемпіонату й виступ "Олександрії", фахівці акцентують на "фірмовому" стилі команди, що його можна назвати "анти-тікі-такою": мінімальне володіння м’ячем, швидкі контратаки через довгі паси, готовність футболістів до силової боротьби…

— Усе це правильні спостереження. Кожен наставник має свій стиль, і Володимир Шаран — не виняток: він просить нас грати так, як усі бачать на полі. Головне те, що наш стиль дає результат, він виправдав себе за кілька років, відколи Володимир Богданович є тренером "Олександрії".

— Цікавий момент: наразі Ваша команда не пропускала м’ячів, при тому, що влітку не дорахувалася провідного центрбека — Андрія Гітченка.

— Я би ще відзначив, що суперники не так уже й багато моментів нам створили. Поки не можна сказати, що Юрій Паньків — дуже сильний воротар — працює у поті чола (хоча все ще буде — сезон довгий!)… Вважаю, нуль у графі "пропущені м’ячі" — заслуга всіх футболістів, у т.ч. нападників, які допомагають оборонцям при захисті.

Читайте также: Шесть итогов старта сезона в украинской Премьер-лиге

— До справ особистих. У першому матчі сезону Ви не грали, в другому вийшли на заміну, третій провели на полі "від свистка до свистка". То планова ротація чи специфіка підготовки до конкретних суперників?

— Там були різні ситуації. У Львові я не зіграв, бо вранці, прокинувшись, відчув біль у спині. Із "Зорею" була установка, що вийду на останні кільканадцять хвилин, і це виправдало себе, бо я віддав результативний пас під час єдиного забитого м’яча. Ну, а з "Десною" я вийшов у старті, бо, як відомо, "виграшний склад не змінюють".

— Влітку у Вас з’явився молодший конкурент за місце у складі — Кирило Ковалець. Як взаємодієте з ним під час тренувань і чи є ймовірність, що в якомусь матчі Ви обоє вийдете на поле?

— Він дуже хороший футболіст. У нього, як кажуть, "світла голова". Розповім таку історію: торік, коли наша команда переживала не найкращі часи — ми надто часто втрачали очки, перед матчем із "Чорноморцем", де тоді виступав Кирило, він підійшов до мене, запитавши, чому "Олександрія", маючи такий склад, не грає "першим номером"; тоді я зрозумів, що Ковалець розуміється на футболі! Добре, що він прийшов до нас — конкуренція нікому не завадить. Чи вийдемо разом у старті? Думаю, це цілком реально й залежить від суперника.

— У неділю "Олександрія" прийме "Арсенал-Київ" — команду, котра цього сезону ще не набирала очок…

— Це точно не буде прохідний матч — упевнений, нам прийдеться нелегко. Кияни сьогодні — наче загнаний звір. Їм нічого втрачати. Вони гратимуть на три очки. Тим паче тепер у нас сильний, сильний Чемпіонат…

Популярні новини