"Динамо" - "Маріуполь": екс-арбітр ФІФА розібрав суперечливі моменти

2755 04.05 2018   21:44

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар спеціально для FootBoom, по гарячих слідах, розібрав суперечливі моменти матчу 30-го туру Прем'єр-ліги "Динамо" - "Маріуполь" (1:1).

- Не сказав би, що Мбокані симулював у карному майданчику маріупольців, тому що Биков ззаду його атакував. В таких моментах обов'язково десь по ногах зачепиш, що захисник приазовців і зробив. Тому і апеляції до арбітра не було зі сторони "Маріуполя", як це трапилося, наприклад, у матчі "Вереса" і "Зорі". Якби Абдула не поставив цей 11-метровий, то говорили б про це дуже багато після матчу. Вважаю, що пенальті був призначений справедливо.

Були й інші моменти - падіння Вербіча у володіннях "Маріуполя" та епізод, коли м'яч потрапив у руку Шабанова в карному майданчику "Динамо". Рахую, що Абдула з цим розібрався. Так, при падінні Вербіча, певний контакт був, але словенець більше хотів спровокувати арбітра на пенальті. Не зовсім правильно було б йому давати жовту картку за симуляцію, адже контакт хоч і невеликий, але відбувся. Захисник "Маріуполя" хотів руками Вербіча притримати. Абдула залишив цей момент без уваги.

Що стосується момента з Шабановим, то м'яч потрапив йому у руку. Це було чітко видно. Є такий термін "неочікуваний м'яч". Ось це якраз такий випадок. Шабанов не бачив політ м'яча і не очікував його. Був досить хороший удар. Так як "Динамо" грає, то результат закономірний. Добре, що кияни витягнули нічию. Без серйозних моментів, важко виграти поєдинок. Боротьба за чемпіонський титул ще не закінчилась, але "Динамо" не заслуговує на те, щоб стати чемпіоном.

Популярные новости