Комітет арбітрів ФФУ розібрав суперечливі моменти 27-го туру: де червона картка для Кайоде?

1814 16.04 2018   16:58

Комітет арбітрів ФФУ проаналізував роботу судів в матчах 27-го туру чемпіонату України, інформує офіційний сайт організаціїї. Зокрема, розбираючи епізоди центрального матчу туру між "Шахтарем" та "Динамо" (0:1), акцентується увага на тому, що рефері зустрічі Костянтин Труханов двічі не виніс попередження "гірникам", які на те заслуговували. Так на 58-й хвилині Труханов вибачив Степаненко, а на 90+4-й хвилині не покарав за агресивну поведінку Кайоде.

27-ий тур, 14.04.2018, матч "Шахтар" - "Динамо"

5 хв. Гравцю № 19 господарів за спробу забити гол рукою було правильно винесена ЖК. В цьому випадку неспортивної поведінки ЖК є обов’язковою.

22 хв. Арбітр правильно продовжив гру тому, що з боку гравця № 6 господарів проти футболіста № 8 гостей не було скоєно жодного порушення. Гра продовжується моментом з гольовою можливістю гостей.

58 хв. Відсутня ЖК гравцю № 6, який грає з вперед виставленою ступнею проти футболіста № 29 гостей. Такий тип порушень повинен завжди каратись обов’язковою ЖК.

90+3 хв. ЧК (2 ЖК) гравцю № 7 господарів (який вже мав попередження за порушення скоєне на 90+1 хв.), який реагує на дії футболіста № 90 гостей, який, в свою чергу, також отримує попередження за порушення, яке полягає у неправильно виконаному підкаті.

Читайте также: Комитет арбитров ФФУ назначил судейскую бригаду на матч "Шахтер" - "Динамо"

90+4 хв. Агресивна поведінка з боку гравця № 88 господарів, який завдає удару у голову футболіста № 30 гостей. Ситуація обтяжується ще й тим, що це відбувається в момент зупинки гри, до виконання ШУ. Нажаль, арбітр не міг побачити це, але якби була застосована система відеоповторів (VAR), то могло бути прийняте рішення щодо винесення ЧК (див. випадок із ЧК Бонуччі у матчі Серії А Мілан-Дженоа цього сезону).

27-ий тур, 14.04.2018, матч "Маріуполь" - "Верес"

85 хв. На користь гостей було правильно призначено 11У. Гравець № 7 господарів помиляється із виконанням підкату (із запізненням) і він завдає удару у ноги безпосередньому супернику, футболісту № 43 гостей, завалюючи його на газон у штрафній площі. Правильно була винесена також і ЖК гравцю № 7 господарів.

27-ий тур, 15.04.2018, матч "Олімпік" - "Олександрія"

80 хв. Гру рукою у штрафній площі було оцінено правильно. Гравець № 18 гостей завдає головою удару по м’ячу, який влучає в руку футболіста № 74 господарів з близької відстані. Йдеться про правильну оцінку ненавмисності гри рукою і тому арбітром було правильно продовжено гру.

27-ий тур, 15.04.2018, матч "Зірка" - "Чорноморець"

74 хв. ЧК гравцю № 97 гостей за отримання двох попереджень була винесена правильно. Перше попередження на 47 хв. було винесено через те, що гравець № 97 гостей затримував за футболку ззаду футболіста № 15 господарів. Згідно методичних рекомендацій УЄФА, за зрив атаки суперника, ЖК є обов’язковою. Друге попередження було винесене через ті самі причини в моменті, коли гравець № 97 гостей зупиняє шляхом скоєння ззаду навмисного порушення проти футболіста № 10 господарів. Ідеальне та послідовне рішення із ЧК.

27-ий тур, 15.04.2018, матч "Сталь" - "Карпати"

75 хв. ЧК гравцю № 15 господарів за отримання двох попереджень була винесена правильно. На 29 хв. під час контратаки він навмисно затримує за футболку футболіста № 20 гостей, перешкоджаючі тим самим діям останнього, і він отримує за це першу ЖК. На 75 хв. цей гравець рукою зупиняє м’яч на межі штрафної площі і отримує другу ЖК. У відповідності до положень ФІФА, для таких випадків ЖК залишилась обов’язковою для винесення, і тому ЧК було винесено обґрунтовано та правильно.


Примітки:
ЗОГМ − Зрив Очевидної Гольової Можливості
СІП − Серйозне Ігрове Порушення
ЧК − Червона Картка
ЖК − Жовта Картка
ВУ − Вільний Удар
ШУ − Штрафний Удар
11У − 11-метровий удар
АА − Асистент Арбітра

Популярные новости