Юрій Вернидуб: "Головне - щоб бажання Луніна співпадали з його можливостями"

1853 29.03 2018   12:23
facebook.com/FCZoryaLuhansk

Наставник "Зорі" Юрій Вернидуб задоволений, як працює голкіпер команди Андрій Лунін. Головне - щоб хлопець продовжував працювати, не зменшуючи обертів і не звертаючи уваги на трансферні чутки навколо нього.

Про це тренер сказав у інтерв’ю football24.ua.

"Головне, щоб хлопець не заморочувався, не читав пресу і якомога менше давав інтерв’ю. Занадто багато уваги до нього. Це, звісно, приємно, що про гравця Зорі стільки говорять. Але, на мій погляд, найважливіший момент – щоб Лунін не звертав на це увагу. Дай Боже, щоб він так виступав і надалі, але при цьому ніколи не забував, що такий успіх – це не лише його заслуга, а й заслуга всієї команди. Тож давайте дочекаємося закінчення чемпіонату. А далі життя покаже. Якщо Андрій справді заслуговує стільки уваги, у Зорі ніхто не збирається його прив'язувати. Надійде серйозна пропозиція як для клубу, так і для Луніна – відпустимо. Найголовніше, щоб він не перехворів цією хворобою зірковою. Щоб, як то кажуть, його бажання співпадали із його можливостями. Адже бувають моменти, коли все навпаки. Я впевнений, що з таким ставленням до роботи, яке демонструє Андрій, все у нього вдасться", - каже Юрій Миколайович.

Сам тренер готовий но нових, більш амбітних викликів у кар’єрі.

Читайте также: Источник: "Динамо" может возглавить Юрий Вернидуб

"З одного боку, коли людина стільки працює на одному місці, – це дорогого коштує, адже свідчить про довіру керівників клубу. З іншого боку, роки йдуть. І з кожним роком все більше задумуєшся: а чи вдасться знову? а чи зможеш знову? Кожен новий рік у Зорі – це виклик для мене. Тому буду чесним перед усіма – якщо надійде пропозиція від клубу з більш амбіційними цілями, то чому б ні? Переходити лише заради того, щоб переходити, – не хочеться. Останні три роки вдається давати із Зорею результат. Намагаємося якомога краще виступати, щоб не випробовувати терпіння керівництва, і заробляємо для розвитку клубу певний капітал. Самі бачите, наскільки складний період в українському футболі. Якщо ти просто сидиш у когось на шиї і нічого не робиш для того, щоб якось заробляти, допомагати – це надто велика розкіш у такий час.

"Динамо? Збірна? Думаю, будь-якій людині було б приємно це чути. В УПЛ – 12 клубів. Кожен із тренерів намагається якомога краще підготувати свою команду. Тільки-но приходить результат, це автоматично є похвалою для наставника і його штабу. Тому не буду лукавити – звісно, приємно це читати і слухати. Повторюся: якщо мені надійде серйозна пропозиція – чому б її не розглянути? Може все вийти, може не вийти нічого. Але, як то кажуть, "попытка – не пытка". Шанс дається для того, щоб рухатися далі", - відзначає він.

Читайте также: Юрий Вернидуб: "Хацкевича не стоит увольнять, дайте ему время"

Популярные новости