Лучано Лучі: "На окремих зустрічах Першої ліги працюватимуть бригади арбітрів із Прем’єр-ліги"

1422 15.03 2018   23:30
УАФ

12—14 березня в Будинку футболу в Києві офіційні особи матчу змагань ПФЛ (першої ліги) брали участь у навчально-тренувальному зборі напередодні старту другої частини сезону.

Матчі в першій лізі поновлюються вже наступного тижня, і навесні на суддів очікують вирішальні поєдинки сезону. На важливості другої частини сезону у своєму вступному слові акцентував увагу голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі. Він також звернув увагу рефері на морально-етичну складову поведінки, якої вони мають дотримуватися не лише під час футбольних матчів, а й поза офіційними поєдинками.

"У першій лізі одразу шість команд претендуватимуть на підвищення в класі, тому кожен тур буде надзвичайно непростим. На окремих зустрічах, які матимуть підвищену складність, працюватимуть бригади арбітрів із Прем’єр-ліги. Копієвський та Міланіч, які ще минулого сезону працювали в першій лізі, наразі досить успішно судять елітний рівень. Це приклад для тих, хто прагне вдосконалюватися", — сказав Лучано Лучі.

Зібравшись 12 березня, арбітри та асистенти склали тести із правил гри та відеотест УЄФА. Увечері інструктори провели теоретичне заняття на тему "Сучасне трактування та вимоги ФІФА, УЄФА та ФФУ щодо епізодів, пов’язаних із трактуванням гри рукою".

Протягом двох наступних днів учасники збору працювали із представниками комітету над низкою теоретичних питань. Арбітри дізналися про останні зміни та доповнення до правил гри IFAB та про сучасні вимоги ФІФА, УЄФА та ФФУ щодо трактування ігрових ситуацій та прийняття правильних рішень (гра рукою, оцінка єдиноборств, ситуації з порушеннями з необачності, нерозсудлива манера або застосування надмірної сили, симуляція, положення "поза грою", неправомірні дії руками, зрив очевидної можливості забити м’яч, командна робота арбітрів), а також переглянули відеокліпи з матчів минулого сезону із подальшим обговоренням цікавих для арбітражу епізодів.

Читайте также: Лучано Лучи: "Минимум в двух матчах "Динамо" система VAR помогла бы избежать скандалов"

Популярные новости