Скаутинг для "Динамо": Нідерланди

6282 31.12 2017   12:11
Автор: Footboom
фото - adn.fcupdate.nl

Зараз футбол в Нідерландах переживає не кращі часи. Але все–одно там є багато талановитих, цікавих, перспективних гравців. При бажанні там можна знайти футболістів, які б могли зробити "Динамо" сильнішим.

Специфіка нідерландського футболу – атака. Там немає "автобусів", "окопів", всі команди намагаються грати у футбол таким чином розвиваючи футболістів. Тому серед захисників важко знайти реальних кандидатів (той же "Шахтар" не так давно у Лізі Чемпіонів наглядно продемонстрував, які проблеми має "Фейе" в центрі оборони). А от серед атакуючий гравців є футболісти, які б могли підсилити "Динамо".

Кияни зараз підписали Вербіча. На флангах окрім словенця є ще Дерліс та Циганков. В середині поля в кінці першої половини сезону почали довіряти молодому Шапаренко. Тому поки це більше перспектива на наступне трансферне вікно, коли, можливо, буде проданий Дерліс (влітку у парагвайця залишиться тільки два роки контракту із "Динамо). Не виключено, що вільним агентом стане Денис Гармаш.

Вважаю, що гравці "Аякса", "ПСВ" та "Фейеноорда" для "Динамо" зараз не по карману, а от серед клубів простіше можна знайти цікавих футболістів:

Мілот Рашица (на фото). 21–річний косовар, правий півзахисник "Вітеса". Контракт - до літа 2020–го року. Трансфермаркет оцінює його у 5–ть мільйонів. Мені цей футболіст дуже імпонує: молодий, талановитий, коштує не дорого. Володіє поставленим пасом, технічний, є швидкість, флангова передача – все при ньому. Основний гравець своєї команди. Ще влітку про нього говорили як про один із варіантів заміни Ярмоленка. Цієї осені дуже гарно проявив себе у Лізі Європи. Тому його ціна за півроку точно зросла. Але з іншої сторони, в команді є на декілька років молодші Янаков та Вантух. Великі перспективи, на мою думку, має Цітаїшвілі. Тут потрібно бути дуже обережним, в першу чергу дивитися на прогрес власних футболістів. Однозначно, що Рашіца – цікавий гравець, на якого варто було звернути увагу. Свого часу їздив на оглядини до європейських клубів, але встиг осісти в Нідерландах.

Аліреза Джаханбакш. 24-річний іранський правий півзахисник "АЗ Алкмаар". Контракт - до літа 2020-го року. Трансфермаркет оцінює його майже у 5 мільйонів євро. Технічний, швидкий, напористий, агресивний по футбольному гравець, може сам створити собі момент, виконує багато чорнової роботи на полі. На мою думку, у Аліреза є всі можливості для подальшого прогресу. В "АЗ" він вже третій сезон поспіль, і з кожним роком тільки прогресує. Напевно, що вже прийшов час для того, щоб подумати про майбутнє.

Неманья Михайлович. 21–річний сербський лівий півзахисник "Херевена". Контракт - до літа 2021–го року. Трансфермаркет оцінює його у 1.5 мільйона євро. Ще молодий не сформований гравець, над ним потрібно працювати, вдосконалювати. Має гарну техніку, має хорошу подачу. Не вистачає сил на весь матч, не завжди стабільний.

Ассін Айюб. 23-річний лівий марокканський півзахисник "Утерхта". Контракт - до літа 2018-го року. Трансфермаркет оцінює його у 4.5 мільйона євро. Працездатний, невтомний гравець, готовий "битися" "кусатися" проявляти характер. При тому має доволі хороші атакуючі здібності: вміє загострювати, робити якісні флангові передачі. Думаю, що за своєю грою та своїми сильними сторонами він підходить під ігрову модель Олександра Хацкевича.

Усама Ідріссі. 21-річний нідерландський фланговий півзахисник "Гронінгема". Контракт - до літа 2020 –го року . Трансфермаркет оцінює його у 2.25 мільйона євро. Звернув увагу на цього гравця під час гри молодіжних збірних України на Нідерландів у Києві на стадіоні "Оболонь- Арена". Правда його гра тоді не була зовсім успішною, але деякі цікаві навики він продемонстрував. Швидкість, техніка - все при ньому. Плюс це доволі працьовитий футболіст.

Закарія Лабяд. 24-х річний марокканський півзахисник (може зіграти також і нападаючого) "Утрехта". Контракт - до літа 2020-го року . Трансфермаркет оцінює його у три мільйони євро. Має гарно поставлений удар, двоногий футболіст, технічний, вміє завдяки індивідуальній майстерності вирішити епізод на свою користь, трохи егоїстичний. Вміє вести гру команди в атаці, бути таким гравцем, через якого будується атака. Чимось за манерою гри він нагадує колишнього гравця "Динамо" Юнеса Беланду. Мав досвід виступів за лісабонський "Сопртинг", але повернувся на щиті.

Популярные новости