Юрій Вірт: "Очікуємо на дуже важку і бойову гру у Львові"

1581 07.12 2017   22:16
НК "Верес"

Головний тренер "Вереса" Юрій Вірт в інтерв'ю офіційному сайту львівського клубу поділився очікуваннями від матчу 19-го туру з "Карпатами".

– Це буде остання гра у цьому році і ми очікуємо на дуже важку і бойову гру. Нам буде непросто. У "Карпатах" зараз нове керівництво, в команди буде бажання реабілітуватися перед львівськими вболівальниками за прикру поразку в першому колі. Ми готуємося серйозно до гри з "Карпатами". "Верес" – це команда, яка ставить перед собою високі завдання. Гратимемо у той футбол, який, сподіваюся, принесе позитивний результат.

– Ви кажете про серйозність підготовки до заключного матчу в році. Валізного настрою у підопічних не допустите?

– Звичайно, футболістів на такі ігри налаштовувати не варто. Це західне дербі. Всі розуміємо, що перемога дозволить нам закріпитися у першій шістці. Таким є наше завдання. У цьому разі почуватимемо себе комфортно у турнірному плані.

– Матч "Вереса" і "Карпат" відбудеться на "Арені Львів" через два дні після протистояння "Зорі" і "Атлетіка" у Лізі Європи. Переживань за якість газону немає?

– Поле буде однаковим для всіх. Погоду обіцяють сонячну, хоча зараз випало багато снігу. На даний момент спрогнозувати важко. Сподіваюся, що газон буде належної якості. Хоча в будь-якому разі команди знаходитимуться у рівних умовах.

Читайте также: Юрій Вірт: "Шахтар" заслужив на перемогу"

– Майже весь минулий тиждень ви провели у Харкові, адже двічі зустрічалися з "Шахтарем" – спочатку в Кубку України, а потім в УПЛ.

– Нас це не вибило з колії. Тренувалися на хорошому полі, зіграли дві складні гри. Віддали чимало сил, однак сподіваюся, що нам вдасться відновитися і підійти у хорошому фізичному стані до заключного туру в році.

– У складі вашої команди багато екс-гравців "Карпат". Додаткової "накачки" для цих хлопців не потрібно?

– Всі це прекрасно розуміють. Можливо, певні такі моменти будуть. Але ми граємо за три пункти, за місце у першій шістці. Не важливо, хто буде нашим суперником. Напевно, для колишніх гравців "Карпат" це буде особливий поєдинок. У всякому разі сподіваюся, що всі вони доведуть, що є футболістами високого рівня.

– "Верес" встановив рекордну серію з семи нічиїх підряд. Вона для вас перервалася спочатку перемогою, за якою послідувала поразка. Нічийні результати вам остаточно надоїли?

– Нічиї ці були різними. Наприклад, ми поділили очки із "Зорею" в Запоріжжі чи з "Олександрією" теж на виїзді. Краще зіграти внічию, ніж програти. Це один пункт в турнірній таблиці. Хтось, може, жартував з цього приводу. Але нас це не цікавить. Були й такі матчі, коли ми повинні були вигравати, ми створювали достатньо гольових моментів. Наприклад, з "Маріуполем" і "Олімпіком" ми були ближчими до перемоги. Тому після цих матчів ми були засмучені. Завжди хочеться перемагати. Коли виграли, то певний тягар впав з плечей. Мали свої шанси і з "Шахтарем", хоча програли справедливо.

– Виступ "Вереса" у цьому сезоні це сюрприз для багатьох. Ви задоволені пройденою дистанцією у 2017 році?

– Завжди хочеться більшого. Ми підняли планку високо і потрібно її підтримувати. Я задоволений ставленням футболістів до своєї роботи. Коли у футболістів горять очі, коли вони повністю себе віддають, мене це тішить, як тренера. Я дуже радий, що не помилився у жодному футболісті, який прийшов у "Верес". Це головне. Сподіваюся, що ми продовжимо працювати у такому ж дусі. Крім того, плануємо підсилити певні позиції і штурмуватимемо ті висоти, які встановлені перед нами керівництвом.

– Єдина проблема напередодні матчу з "Карпатами" це дискваліфікація Ростислава Волошиновича?

– Так, лише Ростика не зможемо використати. Інші гравці готуються до гри, рвуться в бій.

Популярные новости