Євген Морозенко: кого б запросив до "Вереса"? Мессі!

1686 22.11 2017   23:30
veres.club

Євген Морозенко у нинішньому "Вересі" - ключова фігура у центрі поля. Разом із Романом Карасюком півзахисник не лише "цементує" центральний плацдарм, а й регулярно загрожує воротам суперників. У цьому сезоні на рахунку Євгена Морозенка - вже два прекрасні м`ячі. Досі свіжий у пам`яті і спогад про суперудар у Запоріжжі, який міг принести нам вольову перемогу над "Зорею"...

- Євгене, нині ти стабільний гравець "основи" і виглядаєш дуже переконливо у центрі поля. Розкажи, що змінилося і як сталося так, що зараз ми бачимо зовсім іншого Євгена Морозенка, аніж той, що грав за "Верес" ще навесні?

- Думаю, перш за все, змінилися вимоги до мене і до команди вцілому. У Першій лізі все було значно простіше. В УПЛ потрібно працювати і думати значно швидше. Я намагаюся також змінюватися. Адаптуватися до нових швидкостей і нових вимог. Сподіваюся, що виходить це у мене непогано...

- Зараз "Верес" не може похвалитися довгою лавою запасних. Можливо, причини саме у постійній грі в основі та хорошому ігровому тонусі?

- Знаєте, я ніколи не зважаю на те, довірив мені тренер відіграти 10 хвилин на полі, чи увесь матч. Завжди викладаюся на максимум і намагаюся зіграти у повну силу та з повною самовіддачею.

- Твоя робота на полі - це постійна думка, чи рішення приймаєш більш рефлекторно?

- Граю на такій позиції, де потрібно бути без перебільшення мозком команди. Тому, справді потрібно багато думати. Багато і різнопланово. І чим швидше я буду думати і приймати рішення - тим краще для команди і для мене, як для гравця.

- На старті сезону керівництво клубу поставило перед командою завдання потрапити до першої шістки. Вірив тоді, що здатні на таке?

- Так, вірив. Бо за підбором гравців - ми доволі сильна команда. Влітку я з оптимізмом дивився у майбутнє. Але чемпіонат досі триває, тому не хочу зараз щось коментувати. Поговоримо на цю тему після фінішу другого кола.

- Давай пофантазуємо. Якби була така можливість - кого б із зірок футболу запросив до своєї команди?

- Багато кандидатів... Мабуть, Ліонеля Мессі. Це єдиний футболіст, який дуже виділяється на загальному фоні. Він справді, ніби, не з цієї планети. Його я б запросив до себе в команду...

- Тоді скажи, хто з відомих футболістів не подобається?

- Кріштіану Роналду. Не подобається та атмосфера, якою він оточений. Мені дуже подобався цей футболіст під час виступів за "Манчестер Юнайтед", а потім - все змінилося. Не подобається, як його підносять і вихваляють...

- Як вважаєш, яких якостей не повинен мати справжній класний футболіст?

- Боягузтва. І фізичного, маю на увазі страх іти боротьбу і боятися ігрових зіткнень, і в ігровому плані. Футболіст не повинен боятися приймати рішення на полі. Потрібно не боятися і втілювати. Це найголовніше.

- Яким уявляєш пік своєї кар`єри?

- В мене було дуже багато думок з цього приводу, коли був молодшим. Але багато із цих мрій так і залишилися мріями. В якусь мить я для себе вирішив - не загадувати і не будувати далеких планів. Зараз я розумію, що мені ще є куди рости. Я це відчуваю. Я повинен бути якомога більш корисним команді і рости як футболіст.

Популярные новости