Роман Санжар: "Якщо у перший рік ми надіялись на повернення в Донецьк, то зараз я в це не вірю"

1512 11.10 2017   18:49
olimpik.com.ua

Головний тренер "Олімпіка" Роман Санжар в інтерв’ю gazeta.ua розповів про життя команди в Києві та перспективи повернення в рідне місто.

- Коли востаннє були в Донецьку?

- Тоді, коли в Донецькому аеропорту почалися бої. Я був на курсах у Києві і дивився все це по телебаченню. Моя сім'я живе недалеко від аеропорту. Коли я повернувся до Донецька з курсів, то забрав сім'ю в Бердянськ. Звідти команда виїхала до Києва. Я заїхав за речами в Донецьк, і з того моменту я більше вдома не був. Виходить, що вже пройшло більше трьох років.

Хвилююся за батьків. Вони живуть у 2-3 кілометрах від аеропорта. Зараз там спокійніше, але протягом двох років він був центром усіх подій. Батько не захотів звідти їхати. Коли ми говорили з ним по телефону, то я чув звуки залпів. Мама живе в центрі Донецька в моїй квартирі. Сьогодні вони живуть своїм звичним життям.

- Розраховуєте, що "Олімпік" повернеться в Донецьк?

- Дуже важко в це повірити. Хочеться, щоб наступив мир і ми повернулися до українського Донецька. У нас там власна база і стадіон. Ми так і не зіграли жодного матчу прем'єр-ліги вдома після підвищення у класі. Але мені здається, що це не близьке майбутнє. Якщо у перший рік ми надіялись на повернення, то зараз я в це не вірю і навіть не мрію. Я думаю про роботу тут. Як нам зробити так, щоб команда прогресувала.

Читайте также: Роман Санжар: "Удаление Очигавы было по делу, как и футболиста "Мариуполя"

Коли ми переїхали в Київ, синові було три роки. Він вже практично не пам'ятає Донецька і стає киянином. Цього року пішов у перший клас. У тій самій школі навчається донька. Ми вже звикли жити тут.

- Берете футбол із собою додому чи залишаєте роботу за порогом?

- Якщо ти програв, то засмучений. Не завжди вдається забути один настрій і увімкнути інший. Тому сім'я також відчуває твій стан. У мене не виходить не думати вдома про футбол, хоча я розумію, що так правильно. Важко зробити так, щоб сім'я і тренерська робота існували відокремлено.

Мій син займається футболом у дитячій школі. Він знає всіх гравців нашої команди і наших суперників. Він краще за мене знає чемпіонат України. Зараз діти не за роками розвинені в інформаційну плані.

- "Олімпік" остаточно відмовився від переїзду в місто без клубу УПЛ?

- У всьому є свої плюси і мінуси. Це буде дуже важко для побуту наших сімей. У Києві ми вже осіли і нам зараз непросто кудись переїхати. Нам теж хочеться уваги з боку вболівальників і фанатів. На жаль, у нас цього дуже мало тут. Але в таких умовах ти сприймаєш це як норму. Ми не вдома. І в цій ситуації є мінуси. Наше завдання - показувати гру. Із часом у нас з'являться вболівальники.

Популярные новости