Орест Лебеденко: "Я шокований був, що вони мене в склад проти "Динамо" ставлять"

1724 26.09 2017   18:56
Фото - Виктора Перегняка

Захисник "Карпат" Орест Лебеденко поділився враженнями від гри в основному складі львівської команди.

- Коли ти дізнався, що дебютуєш за головну команду? Адже на літні збори з нею не їздив та не тренувався?

- Ґуідо Кортеджано був травмований, зліва в захисті не було кого випускати. І тоді трьох людей з молодіжки та дубля покликали на тренування. Пробували кого поставити в захисті – і центральних захисників, і нападаючих.

Дізнався про те, що виходжу проти "Динамо", вже на передматчевій установці. Мабуть добре проявив себе на тренуванні. Навіть не було такого, що я міг догадуватися. Говорили, що мав Андрій Бусько зіграти, але він правша. Установка була за декілька годин до гри. Був мандраж. Я також шокований був, що вони мене в склад проти "Динамо" ставлять.

Хотів, щоб не було метушні, спокійно вийти і відіграти. Спочатку просто почати. Важко було, була незіграність із захисниками, командою. Якщо б погано зіграв, думаю, мене відправили назад.

- В чому відмінність між тренуваннями з головною командою та молодіжкою?

- Перше – це зосередженість на тактиці. Требі слідкувати за дистанцією один до другого, все треба розраховувати, дивитися на рухи, положення тіла. В дублі теж були тактичні заняття, але цьому менше приділялося уваги. Також різниця у фізичних навантаженнях. Ніколи не думав, що фізичними вправами, які завжди робили, можна так втомити.

Читайте также: Василь Кардаш: "Хороший іспанець сюди не поїде, а поганого наші гранди не запрошують"

- Хто для тебе є кумиром у футболі? З ким би ти хотів грати в одній команді? І куди в майбутньому хотів би перейти?

- Я дуже люблю Марсело, його холоднокровність на полі і жарти. Хотів з Коноплянкою десь грати разом. Але куди мені. Ще рано їхати. Але треба спочатку тут пограти. Головне стабільність – часто виходити на поле, мати практику. Зараз про перехід не думаю, не мрію про таке.

- З ким в команді найбільше підтримуєш дружні стосунки?

- З Олексієм Гуцуляком, я з ним живу в одній кімнаті. З Дімою Кльоцом, Іваном Лобаєм. Артем Федецький мені підказує. Часто каже мені: "Енерджайзер, ти чого так бігаєш туди-назад?". Так спілкуюся зі всіма, з іноземцями підтримую стосунки, ми вже іспанську вивчили майже.

- Як щодо виклику до молодіжної збірної України?

- Я був двічі на зборі з молодіжкою. Зразу після того мали їхати на Чемпіонат Європи в Нідерланди. Але не потрапив у підсумкову заявку. Шанси потрапити в молодіжку? Це хай вирішують тренери, вони самі знають, кого їм краще викликати. Я не переймаюсь.

Источник: galsports.com
Популярные новости