Леонід Акулінін: "Я підтримував форму і готовий зіграти з "Вересом"

1544 06.09 2017   11:33
ФК "Карпаты"

Форвард Леонід Акулінін, який підписав з "Карпатами" дворічний контракт, в інтерв'ю офіційному сайту клубу розповів про свій переїзд до Львова.

– У мене лише найкращі відчуття. Я повернувся в український футбол і хочу довести усім, а перш за все, самому собі, що я готовий до цього. Головне завдання – допомогти моїй новій команді. А також реалізувати себе.

– Протягом останніх двох років ти виступав за межами Батьківщини. За це час український футбол суттєво змінився.

– Мені важко порівнювати, адже я так і не дебютував у Прем’єр-лізі. Сподіваюся, що вже найближчим часом виправлю це. Вірю, що не просто дебютую, а зможу стати важливим гравцем для "Карпат" і принести користь.

– Варіант із продовженням кар’єри у львівському клубі виявився для тебе пріоритетним?

– Були інші пропозиції, але не хочу про них говорити. Я був налаштований на одну команду – "Карпати". Я знав цей клуб ще з часів виступів за "Шахтар".

– Ти отримав нагоду спробувати сили за кордоном. Що дав тобі цей період?

– Дуже багато досвіду. Не лише позитивного, а й негативного, у тому числі (посміхається). Впевнений, що повернувся ще сильнішим. Я готовий грати і дуже чекаю першого матчу у зелено-білій футболці.

– Ти готовий у фізичному плані дебютувати вже у матчі проти "Вереса"?

Читайте также: Официально: "Карпаты" подписали контракт с Леонидом Акулининым

– Думаю, повністю готовий. Я підтримував форму і кожного дня наполегливо працюю. Це піде на користь і мені, і команді. Я хочу допомогти "Карпатам" виконати поставлені завдання.

– У тебе за спиною виступи у чеському "Богеміанс 1905" та литовській "Судуві". Як оціниш ці етапи кар’єри?

– У Чехії почувався краще. Все просто – я провів там більше часу. Побачив ставлення до іноземців, отримав нові знання. Але зараз радий, що повернувся додому, на Батьківщину.

– У "Богеміанс 1905" твоїм партнером по атаці був Патрік Шик, гравець, який наробив галасу у минуле трансферне вікно. Спочатку чех мав стати гравцем "Ювентуса", але підписав контракт з "Ромою".

– Коли я тільки приїхав до Чехії, то виграв у нього конкуренцію. Але з часом я її програв. Вважаю, що зможу реалізувати себе у "Карпатах" і надолужити втрачене. Патрік – дуже хороший футболіст з класною технікою. Можу навіть сказати, що Шик – приклад для мене. Крім того, він хороший хлопець і професіонал своєї справи.

– В Україні ти діяв на позиції форварда. На вістрі атаки почуваєшся найбільш комфортно?

– Так, я виконую функції наконечника атак. У Чехії мене використовували не зовсім за позицією і ставили у центр поля. Хоча це не так важливо і я готовий грати на будь-якій позиції.

– Кого знав до того, як приїхав у розташування "Карпат"?

– Був знайомий з Денисом Мірошніченком та Редваном Мемешевим ще по молодіжній збірній України. Разом з Артемом Федецьким грав у дублюючому складі "Шахтаря". В новій команді мене добре прийняли і я помітив, що у "Карпатах" хороший мікроклімат.

– "Богеміанс 1905" є одним з представників Праги у елітному чеському дивізіоні. Столиця Чехії схожа на Львів.

– Погоджуся – між цими містами справді багато спільного. І Прага, і Львів – дуже красиві. Однак Львів ближчий до серця (посміхається). Прогулятися містом ще не встиг, але обов’язково це зроблю.

Популярные новости