"Динамо" - "Чорноморець": розбір суперечливих епізодів з Мирославом Ступаром

2505 19.07 2017   11:30

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар спеціально для FootBoom розібрав найбільш суперечливі моменти, які сталися у матчі 1-го туру Прем’єр-ліги "Динамо" - "Чорноморець". Нагадаємо, що цей поєдинок обслуговувала суддівська бригада на чолі з львів’янином Юрієм Грисьо.

29 хвилина. Епізод Хачеріді – Хобленко.

Тут потрібно було показувати жовту картку, але Грисьо цього не зробив. Судді часто керуються не тільки конфліктною стороною – вони звертають увагу на гравця, який заслуговує жовту картку, тим більше гра була ще попереду. Хачеріді такий футболіст, який може в будь-який момент отримати друге попередження. Він грає достатньо жорстко. В цьому плані, якби Грисьо попередив Євгена, то ні у кого б не виникло жодного запитання з цього приводу.

36 хвилина. Епізод Кадар – Зубейко.

Якщо ви дивилися "Профутбол", то експерти цієї передачі говорили: "Так Зубейко не атакував, він не йшов у штрафну, а навпаки з неї виходив". Але в правилах ніде не пишуть де повинен знаходитися гравець, і куди він має рухатися в моментах, коли є контакт, який рахується як порушення правил. В даному епізоді контакт був у вигляді удару по нозі Зубейка. Незрозуміло з яких міркувань так вчинив Кадар, але порушення було. Зубейко впав і втратив контроль м’яча. Це було порушення, яке заслуговувало на призначення 11-метрового удару. Смішно, що на такому рівні такий досвічений футболіст як Кадар допускає такі помилки. Звичайно, в даному епізоді ми бачимо помилку арбітра, який прекрасно бачив цей епізод. Також цей момент трапився під носом у його асистента. Чому він так вчинив? Треба запитати у самого Грисьо.

Читайте также: Премьер-лига. "Динамо" - "Черноморец" 2:1. Гол и пас от Шепелева (Видео)

82 хвилина. Падіння Ковальця у карному майданчику "Динамо".

Ковалець проривався до воріт "Динамо" і з ним у боротьбу першим вступив Сидорчук, і вставив ногу. Але якщо подивитись на стоп-кадрі, то чітко видно, що півзахисник "Чорноморця" наступив на ногу Сидорчуку. В цей момент Хачеріді своїм корпусом зіграв у Ковальця, який знаходився у безопорній фазі. В результаті Ковалець завалився на газон чисто природньо, без всякого наміру ввести суддю в оману. Було ігрове падіння у боротьбі з Хачеріді, а не Сидорчуком, який ніби поставив ногу. Ковалець впав не заслуживши ні покарання жовтою карткою за сумуляцію, бо там її не було, ні призначення 11-метрового, якого теж не було. Така виникла ситуація. Футбол - це контактний вид спорту. Все було в рамках правил, просто арбітр не розібрався щодо симуляції гравця "Чорноморця".

Популярные новости