Віталій Пушкуца: "Металіст" переможе - 1:0"

1543 15.09 2013   15:17

Колишній гравець "Динамо" та "Металіста" - про матч у Харкові.

- Чи не міг би порівняти суперників за позиціями? Почнемо з воротарів Максима Коваля та Володимира Дишленковича. В останнього трапляються як вдалі матчі, так і не зовсім: буває, помиляється в нескладних ситуаціях. Коваль має серйозні здібності, достатньо грає на високому рівні, але також не може похизуватися стабільністю. Думаю, голкіпери майже рівні за класом. Із-поміж центральних захисників виокремлюються Папа Гуйє та Євген Хачериді. Динамівець - вправний виконавець, гравець збірної України, але не завжди може впоратися з нервами. Тоді як сенегалець досвідченіший, майже не піддається на провокації.

Праворуч у захисті "Металіста", скоріше за все, вийде Кристіан Вільягра, який чудово може підключатися до атак і допомагати в обороні. У "Динамо", наскільки мені відомо, відновився від ушкодження Данило Сілва, але він навряд чи витіснить Олега Гусєва, який уже довгий час є одним із лідерів киян. У цьому протистоянні нелегко комусь віддати перевагу. Ліворуч у обороні є проблеми у харків’ян, адже травмований бразилець Азеведо. Його місце, цілком ймовірно, займе Сергій Пшеничних, який, на мій погляд, дещо поступається в майстерності динамівцю Бенау Тремулінасу - футболісту збірної Франції.

У центрі півзахисту зібрані доволі сильні виконавці - в господарів Едмар, який набрав непогану форму, Дієго Соуза, який може одним пасом розрізати всю оборону суперника, а також Хав’єр, який уже залікував травму. У "Динамо" все-таки не такий потужний центр поля. До того ж, Олег Блохін не може задіяти травмованого Дениса Гармаша. А ось на флангах півзахисту в опонентів грізна зброя - у харків’ян аргентинець Хосе Соса, який наразі є капітаном команди, веде партнерів за собою, та ще один представник Аргентини Алехандро Гомес, який потихеньку призвичаюється до гри нових партнерів. Гомеса природа не обділила швидкісними даними. У "Динамо" на флангах користуються довірою тренера Джермейн Ленс і Андрій Ярмоленко. Ленс також має неабияку швидкість, а від Ярмоленка надходить основна загроза чужим воротам.

На вістрі атак у команд кваліфіковані виконавці - Марко Девич, Дьємерсі Мбокані. Браун Ідейє останнім часом утратив місце у складі. Думаю, Девич має серйознішу підтримку середньої лінії й сам може довести до пуття навіть напівмомент. Мбокані також не потребує рекомендацій. Буде цікаво поспостерігати, хто з них краще використає свої шанси.

Кому загалом віддаю перевагу? Кияни здатні перекрити супернику кисень, але "Металіст" гнатимуть вперед рідні трибуни, до того ж, харків’яни показують стабільнішу гру. На мій погляд, господарі переможуть - 1:0.

Популярные новости