Юрій Дячук-Ставицький: "Ареною Львів" керують профани та дилетанти"

1822 29.06 2017   11:40
Фото - Михаил Козелко, Footboom

Гендиректор ФК «Карпати» Юрій Дячук-Ставицький в коментарі офіційному сайту клубу розповів при причини, що змусили клуб переїхати з «Арени Львів» на стадіон «Україна».

– Фактично, причина в тому, що ми не підписали договір з «Ареною Львів». Інше питання – чому до цього дійшло. Для «Карпат» було дуже важливо свої домашні матчі проводити на новому і комфортному стадіоні. Але біда в тому, що керують цією прекрасною спорудою повні профани і дилетанти, які не мають ані управлінського досвіду, ані розуміння, як треба заробляти гроші, ані найменшого поняття про футбольний менеджмент. «Арена Львів» – це державне підприємство, яке потребує величезних коштів на обслуговування. Кожна копійка для такої споруди мала б бути важливою, адже зараз ніхто не може дозволити собі розкидатися грішми. Але, як виявилося, «Арені Львів» не потрібні гроші! Їм не потрібні понад три мільйони гривень, які «Карпати» пропонували їм за сезон.

У минулому сезоні «Карпати» платили «Арені Львів» за матч 161 тисячу гривень. Але зважаючи на те, що виросли ціни на комунальні послуги та інші послуги у сфері обслуговування, ми збільшили ціну до 200 тисяч за матч. Зауважу, що мова йде лише про оренду стадіону і в цю суму не входять клінінг, охорона, стюарди, пожежні, швидка та поліція. За сезон, за всі домашні матчі, «Арена Львів» отримала б від клубу 3 мільйони 200 тисяч гривень! Переговорний процес ми почали ще в лютому, але керівництво «Арени Львів» наче з місяця звалилося! Вони або не відповідали на наші запити, або робили вигляд, що нічого не розуміють, або просто нас ігнорували. Жодної ініціативи від них не було. Усі пропозиції надходили виключно від наших працівників, які займалися питанням підписання 5-річної угоди! Ми прекрасно розуміли, що 200 тисяч гривень – це ціна лише одного сезону, не виключено, що в майбутньому вона б зростала, залежно від умов. У свою чергу, «Арена Львів» отримала б системного партнера та сталий прибуток. Зараз ми робимо висновок, що керівництво стадіону або не хоче, або не вміє заробляти гроші, вони просто бажають їх отримувати! Але в сучасному світі так не буває!

Знаю, що «Зоря» проведе на «Арені Львів» кілька матчів Ліги Європи. Приблизно стільки ж зіграє «Верес». Можливо, ще якісь команди. Але це все епізодичні випадки, у стадіону не буде системного партнера, не буде сталого прибутку.

У нас вже просто нема часу. Для того, щоб заявити стадіон, потрібно підписати велику кількість договорів та угод. А ще потрібно провести роботу над друком квитків, це займає два тижні. Ідентична ситуація і з абонементами. Ми вже просто не маємо часу на їхні зволікання... Зараз сподіваємось на реакцію, зокрема, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та міністра молоді та спорту Ігоря Жданова. І ми загалом не виключаємо можливості того, що є певна стратегія знищення або доведення «Арени Львів» до банкрутства, - зазначив Юрій Дячук-Ставицький.

Читайте также: Юрій Дячук-Ставицький: "Карпати" не отримували з ФІФА жодних попереджень"
Популярные новости