Олег Герасимюк: "У нас було більше мотивації взяти три очки"

1813 20.04 2017   10:27
fcvolyn.net

Півзахисник «Волині» Олег Герасимюк розповів про минулого й майбутнього суперника лучан.

— Олеже, чи виникло в неділю враження, ніби з плечей звалився тягар?

— Звичайно. Нам дуже приємно, що це, нарешті, сталось. Бо вже з’явилася погана звичка — програвати. Виходили на матчі без впевненості у своїх силах.

— У зустрічі із «Зіркою», через низку причин, Ваш тренер змушений був провести кадрову ротацію, ввівши в основу п’ятьох нових, порівняно з матчем проти «Сталі», футболістів. Чи легко виступати за команду, в якій ротація складу — звичне явище?

— Про таке треба запитувати у нашого наставника — він вирішує. Він діє, виходячи з обставин. Цього разу у нас були два футболісти, які пропускали поєдинок через дві жовті картки. Взагалі Віталій Володимирович випускає на поле тих, хто краще проявив себе на тренуваннях.

— За останні майже чверть години поєдинку кропивничани не створили жодного голевого моменту. Причина цього — вилучення?

— Не знаю, як можна аналізувати не свою команду. Насправді «Зірка» — непростий суперник для будь-кого, вони показують симпатичну гру. Мабуть, у нас було більше мотивації взяти три очки. Що особливо приємно — виграли і не пропустили у свої ворота.

— На післяматчевій прес-конференції Віталій Кварцяний визнав, що, згідно з планом, найперше потрібно було вдало уважно в обороні. Кілька місяців тому нинішній наставник «Шахтаря» зауважив: найбільше, що його дивує в Україні, — орієнтація команд на захист…

— Можливо, така тактика продиктована конкретним моментом — ми мали довгу безвиграшну серію, яку хотіли перервати. Тому для нас головне було — зіграти надійно в захисті й за нагоди виходити в атаку. Можливо, на наступний матч буде інша тактика.

— У кожному сезоні Ви забиваєте один-два м’ячі в найвищій лізі національного чемпіонату. Така мала результативність — специфіка амплуа опорного?

— Я сам про це задумуюсь. У мене справді не завжди виходить вчасно підтримувати напад. Хочеться більше забивати, але поки що відпрацьовую в обороні.

— Наступного туру на лучан очікують «Карпати» — безпосередній конкурент у боротьбі за збереження «прописки» у Лізі Парі-Матч…

— Від початку року львів’яни дуже вдало грають удома. Проте матч відбудеться під вивіскою галицько-волинського дербі, тому гра буде безкомпромісною й цікавою для болільників.

Популярные новости