Роман Монарьов: "Нічого страшного в місяці зборів немає"

1687 14.01 2017   00:02
google

Асистент наставника «Зірки» спростовує чутки і розповідає про отримання ПРО-диплому

— Романе Геннадійовичу, вітаємо Вас із минулими та майбутніми святами, та все ж почати розмову треба з не дуже приємного: цілий грудень різні вітчизняні ЗМІ розповсюджували тривожні чутки, пов’язані із «Зіркою»…

— Із цього приводу краще поспілкуватися з нашим президентом, який поки у відпустці, — в нього більше інформації. Я ж скажу, що здивований такими чутками: порівняно з попереднім роком, ніяких змін у клубі не сталося. Все у нас нормально.

— Сьогодні в контексті клубу з Кропивницького мало конкретики, зокрема, щодо трансферів: громадськість майже нічого не знає ні про втрати (є чутки, ніби всі іноземці роз’їдуться), ні про придбання (маємо тільки дані про перегляд двох десятків новачків)…

— Те, що мало конкретики, пояснюється специфікою підготовчого періоду. Ми працюємо, шукаємо підсилення на чотири позиції: центрального захисника, опорника, атакувального хавбека та форварда. Але про імена говорити зарано. Як і про те, хто нас залишить.

— Про тих же іноземців: наскільки їм комфортно в Кропивницькому та загалом в Україні?

— Спілкуюся з ними щодня й можу з упевненістю сказати: легіонерам не просто подобається у нас жити й грати, а дуже подобається! Всі рвуться в бій і хочуть показати себе з найкращого боку.

Читайте также: "Зірка" проведе збори за кордоном

— Згідно з офіційним сайтом, на перший тренувальний збір до Кіпру команда полетить 24 січня, а повернеться додому аж 23 лютого. Чи не задовгий це строк?

— Основна причина, чому так зроблено, — природне в нинішніх економічних умовах бажання зекономити. Й нічого страшного в місяці зборів немає: це не буде суцільний період підготовки, команда отримає достатню кількість вихідних для відновлення. Також розглядаємо можливість, аби гравці, в кого є дружини, подруги, взяли їх із собою.

— Тепер про спаринги: скільки їх заплановано до Кіпру й скільки буде під час зборів?

— Загалом сім-вісім. Уже маємо попередні домовленості з двома клубами. Детальнішу інформацію пізніше дасть наш офіційний сайт.

— Наостанок проясніть ситуацію з видачею Вам ПРО-ліцензії.

— 12 лютого почнеться перший семінар підготовки молодих фахівців, у якому я візьму участь. За правилами ФІФА, початок робити такого семінару дає право спеціалістові працювати в Лізі Парі-Матч.

Источник: УПЛ
Популярные новости