Сергій Нагорняк: "Ніякого покращення у суддівстві не помітив"

1739 25.12 2016   10:44
Фото - Виктор Перегняк, Footboom.com

Які заслуги і прорахунки П'єрлуїджі Колліни?

Костянтин АНДРІЮК, 39 років, журналіст:

– Колліна – видатний маніпулятор. Де не має відповідей, переводить стрілки. У нього, думаю, було бажання навести лад у нашому арбітражі. Але подивився на прогнилу систему "кум-брат-сват", яку ніхто не хотів міняти, і махнув рукою. Мовляв, робіть що хочете, а я вдаватиму, що працюю.

Друга версія: його для цього і брали, щоб пускав пил в очі. Про те, що Дердо-старший домовлявся з Колліною, аби його сина не перевели до першої ліги, заявляв колишній арбітр Олег Орєхов. І на нього ніхто не подавав до суду.

Колліна працевлаштував в Україні свого друга Лучано Лучі. Він – голова комітету арбітрів. Обом байдужий український футбол, вони тут лише отримують шалені гроші. При тому, що Колліна в Україні буває раз на два-три місяці. І хтось після цього скаже, що вони з Лучі дбають про рівень наших арбітрів?

Олег ФЕДОРЧУК, 55 років, футбольний тренер:

– Колліна не міг зробити острів щастя в бурхливому корупційному морі. Не в його силах змінити країну, де студенти податкової академії мріють про часи, коли зможуть "відбивати бабки" за навчання. У країні, де йдуть у судді, щоб заробити грошей. Так само – у цій сфері. Раніше діти мріяли про кар'єру футболіста, а тепер – арбітра.

Узбек судить півфінал Кубка світу. Потрохи чути на міжнародному рівні про росіян і білорусів. А наших – і близько нема.

Заслуга Колліни – омолодження суддівського корпусу й підвищення рівня функціональної підготовки арбітрів. І все. Для такої зарплати – малувато.

Сергій НАГОРНЯК, 45 років, колишній футболіст збірної України:

– Ніякого покращення у суддівстві не помітив. Стали більше бігати, але на якості роботи це не позначилося. Зникли арбітри з харизмою. Суцільна сіра маса – виокремити нікого.

Источник: gazeta.ua
Популярные новости