Желько Любенович: "Четверте місце "Зорі" сприйму як повний провал"

1918 14.12 2016   14:20
Фото - Денис Руденко, Footboom

Хавбек «Зорі» Желько Любенович називає 2016-й хорошим як для команди, так і для себе.

— Желько, рік, що завершується, виявився для луганців неоднозначним: навесні програли фінал Кубка й не дотягли до «бронзи», восени балансували між другою й третьою сходинками в Лізі Парі-Матч і посіли останнє місце в єврокубковій групі…

— Вважаю ці 12 місяців вдалим періодом. Уперше в історії клубу взяли четверте місце в чемпіонаті, вперше зіграли в груповій стадії Ліги Європи, при цьому показували хороший змістовний футбол. У нинішньому сезоні якийсь час були на другому місці, маємо шанс повернутися на нього. Хотіли краще виступити в Європі, проте мали недостатньо досвіду. Тобто всі, як мені здається, — і вболівальники, й керівництво — мають бути задоволені.

— Як охарактеризуєте свою гру? Здається, вивели виконання штрафних на космічний рівень! У цьому чемпіонаті вже забили стільки, скільки за весь минулий сезон!

— Загалом — задоволений собою. З другого боку, завжди хочеться більшого, завжди шукаю недоліки в собі. Наприклад, у тій же Лізі Європі я жодного разу не забив, лише зробив один результативний пас. Я розумію: мені 35, і в такому віці єдине, що дає змогу триматися на рівні, — постійна робота над собою.

Читайте также: Желько Любенович: "Я очень ждал этот штрафной, очень ждал этот гол!"

— На зиму «Зоря» пішла із цікавим співвідношенням у турнірній таблиці: три очки до «Динамо» й другого місця, але знизу, на відстані п’яти залікових пунктів, наступає «Олександрія»…

— Ми самі винні, що відпустили від себе киян і підпустили інших конкурентів. На мою думку, маємо кращий склад, аніж усі команди, які нижче за нас у таблиці. Просто невдало провели останній місяць, за що розплачуємося. Навесні спробуємо компенсувати втрачені очки, тим паче ми не пройшли далі в Лізі Європи і в Кубку України, тобто всі сили кинемо на чемпіонат. Наш мінімум на сезон — «бронза», спробуємо взяти «срібло», а четверте місце сприйму як повний провал.

— Як поясните той факт, що від другої половини листопада луганці почали регулярно втрачати очки? Експерти говорять про недостатньо довгу лаву запасних, однак часом було помітно, що команда втомлена, а в матчі з «Дніпром» Юрій Вернидуб кілька разів кричав своїм гравцям: «Як ви хочете перемогти, якщо програєте всю силову боротьбу?!»

— Фізично команда була в дуже хорошому стані, я сам відчував, що без проблем можу витримати 90 хвилин. Тут, мені здається, проблема в іншому: ми не звикли виступати на три турніри, не звикли грати раз на три-чотири дні — досвіду такого не мали. От і стався збій результатів. І насправді у нас є хороший запас, деякі хлопці вже проявили себе, інші зроблять це навесні.

— Давайте якраз про кадри і весну: якою побачимо «Зорю» після відпустки?

— Сподіваюсь, усі залишаться. Ну, тобто якщо в когось із хлопців буде хороша пропозиція з Європи, я щиро зрадію й побажаю успіху. Але запитання стосувалось орендованих, правильно? Наскільки мені відомо, в усіх строк угоди завершується влітку — ось тоді й подумаємо над цим моментом.

— Ваші партнери розлітаються по заморських курортах. Ви вже вирішили, де провести короткий зимовий відпочинок?

— У мене дитина ходить у школу в Запоріжжі, тому я ще в Україні. 17 числа поїду додому, в Сербію, де й хочу відпочити. В рідному Белграді. Набридли постійні перельоти, хочеться провести на одному місці хоча би кілька тижнів…

Популярные новости