Ігор Худоб'як: "Перед ударом Любеновіча було тривожне відчуття"

2690 30.11 2016   17:10

Мине трохи часу і нинішні вболівальники «Карпат» розповідатимуть своїм нащадкам із захопленням: «Я на власні очі бачив гру Худоб’яка». Так, як зараз кажуть про Лева Броварського, Ростислава Поточняка, Яноша Габовду, Івана Герега. Проте зараз ми живемо у епоху «СуперХудіка» і маємо змогу кожного уік-енду спостерігати за діями Ігоря у зелено-білій футболці. Минулої неділі Худоб’як вкотре продемонстрував, що є ключовим гравцем команди Олега Дулуба. Капітан «Карпат» провів свій 250-й матч у елітному дивізіоні і встановив нову рекордну позначку.

– Ігорю, за підсумками минулого туру ти потрапив до майже всіх можливих символічних збірних за версією провідних українських ЗМІ. Слідкуєш за таким визнанням?
– Так, я люблю читати інтернет-портали і моніторю ситуацію. Тому знаю, яких гравців відзначають за підсумками матчу і кого включають до символічних збірних. Дуже приємно було дізнатися про те, що після минулого туру журналісти оцінили гру «Карпат» і мене, а також моїх партнерів відзначили у збірних туру.

– Чи знаєш про те, що минулий матч став для тебе 250-м у вищому дивізіоні у складі «Карпат»?
– Я не надаю особливого значення цьому факту. Хоча можу сказати, що прочитав про ювілейну гру напередодні. Згодом тренер оголосив склад і я знав, що у поєдинку із «Зорею» оформлю ювілейну цифру.

– Чи знаєш, хто провів за «Карпати» найбільше матчів у історії клубу?
– Лев Броварський.

– Скільки поєдинків у активі гравця, за яким клуб навічно закріпив його номер «6»?
– Знаю, що трохи більше 400.

– Саме так, 412. Крім пам’ятної цифри, матч із луганцями запам’ятався тим, що тобі вдалося відкрити рахунок. Свідомо біг замикати на дальню штангу?
– У мене було завдання – закрити позицію під нападником. Мені потрібно було замикати дальню штангу. Фактично я опинився на позиції Костевича. Саме в той момент ми якраз помінялися. У Дениса Мірошніченка вийшов хороший простріл, тому мені залишалося лише його замкнути.

– Значну частину гри тобі доводилося взаємодіяти в атаці з Володимиром Костевичем...
– На цій позиції я полюбляю грати, мені зручно. Мабуть, найкраще почуваю себе якраз у ролі відтягнутого форварда. Що стосується Костевича, то ми давно граємо разом і взаєморозуміння у нас на високому рівні.

– Після того, як Бланко-Лещук залишив поле, команді довелося перебудовуватися...
– Стало дуже важко. В принципі, ми так і не змогли перебудуватися. Не вдалося краще взяти м’яч під свій контроль і якісно організовувати контратаки.

– Перед штрафним ударом Желько Любеновіча не було відчуття, що для серба ця позиція така ж зручна і вбивча, як удар з пенальті?
– Так, було таке. Ми вирішували чи стрибати всією стінкою. Було якесь таке тривожне відчуття, що Любеновіч може забити. Він часто вражає ворота і штрафні класно виконує.

– Зі сторони здалося, що «Карпати» помітно додають з кожним матчем і отримують насолоду від гри. А які відчуття в середині колективу?
– Поки не відчувається особливого прогресу, адже основне у нашій ситуації – це результат, а його на даний момент немає. Складно сказати, чи ми прогресуємо. Перемоги і успішні результати дадуть ствердну відповідь на це запитання.

– Що саме змінилося з приходом нового тренера? Експерти акцентують увагу на новій тактичній схемі, сам Олег Дулуб відзначав позитивні зміни у командній психології...
– Кожен тренер має свою методику тренувань і погляди на футбол. Олег Анатолійович додав щось своє. Дійсно тренер намагається покращити мікроклімат у колективі, змінити психологію. Очевидно, що коли ти знаходишся внизу турнірної таблиці, то почуваєшся пригнічено. А ще коли довго не виграєш, то причин для позитиву зовсім мало. Змінилася і тактика, загалом відбулося багато позитивних змін.

– Останнім часом у «Карпат» був дуже складний етап. Команда поступово долає труднощі. За твою більш ніж десятилітню кар’єру у зелено-білій футболці були ще складніші моменти?
– Не назву цей період найважчим в кар’єрі, але його можна охарактеризувати, як один з найскладніших. Бували часи, коли «Карпати» знаходилися у підвалі турнірної таблиці. На щастя, ми тоді рятувалися від вильоту.

– Зараз у складі команди грає багато молоді. На правах капітана, найстаршого футболіста і людини, яка бачила не одне покоління талановитих футболістів, розкажи, будь ласка, про своє враження від нинішніх молодих гравців.
– Молодь дійсно у нас дуже хороша. Хлопцям треба багато працювати і щоденно вдосконалювати свої навички. Виділяти когось, мабуть, не варто, але у нас не бракує дуже хороших футболістів з талантом. Вони просто не мають права його закопати. Сподіваюся, що вони продовжать його розвивати і працювати над собою.

– Ми зійшлися на тому, що «Карпати» набирають хід, однак до завершення календарного року залишилося лише дві гри. Прикро, що пауза настає не дуже доречно?
– Напевно, так, трохи шкода. Ще раніше, коли тривала погана серія, то хотілося якнайшвидше у відпустку. Залишилося два матчі, ми маємо достатньо сил і емоцій для того, щоб провести їх на високому рівні. Докладемо всіх зусиль, щоб на завершення року потішити наших вболівальників.

Популярные новости