Іван Лобай: "Користувався популярністю серед шкільних виховательок"

3190 25.11 2016   21:33
Фото - Михаил Козелко, Footboom

Львівському вболівальнику мало що відомо про молодого захисника «Карпат». Тому саме Іван Лобай став наступним учасником нової рубрики «Не про футбол». Попри досить юний вік Лобай вже встиг закріпитись в основному складі та навіть відмітитись забитим голом за «зелено-білих». Які мрії у молодого футболіста та як пройшли його дитячі роки з усмішкою розповів Іван Лобай у відвертому інтерв’ю. А наприкінці, як завжди, міні-випробування для гравця «Карпат».

– Вже підходить завершення першої половини чемпіонату. Які в тебе плани на міжсезоння, куди плануєш поїхати?

– Хочеться спочатку провести час з батьками, адже в ігровий період доводиться не так часто їх бачити, як того б хотілось. Потім, можливо, поїдемо з друзями на море. Не виключено, що це буде Єгипет.

– Говорячи про відпочинок, наскільки активно ти проводиш свою відпустку?

– Активний відпочинок, чесно кажучи, не люблю. Для мене краще в спокійній атмосфері посидіти поговорити з друзями та рідними.

– У твоєму профілі в інстаграмі бачила фото, де ти катаєшся на лижах...

– Ну, як катаюся. Не з гір, звичайно. Хоча, лижі я люблю. Мабуть, це єдине з активних занять, яке мені до вподоби (сміється).

– Віддаєш перевагу українським Карпатам чи вже підкорював і закордонні спуски?

– Тільки в Карпатах, мені там дуже подобається. А їхати кудись в інше місце навіть не маю бажання. Мене повністю влаштовують наші гори.

– Якщо говорити про гори в літню пору року, як проводиш свій відпочинок тоді?

– Смажимо з друзями шашлики, обожнюю їх; відпочиваємо біля басейну. Останнього разу, коли був в Карпатах, то ловили рибу. Не дуже люблю це заняття, але, в деякій мірі, мені навіть сподобалось.

– Продовжуючи тему про подорожі, чи є в тебе місце, куди б ти дуже хотів поїхати?

– На Мальдівах хочу побувати (сміється). А якщо серйозно, то подобається Англія, своїм стилем, гарними будиночками, дощами ще більшими, ніж у Львові, атмосферою і, звичайно, футболом. Моя мрія відвідати Манчестер та побувати на «Театрі мрій», стадіоні «Олд Трафорд». Ще дуже хочеться побачити на власні очі стадіон мадридського Реалу «Сантьяго Барнабеу». Це справді захоплюючі місця, які в моїх планах обов’язково відвідати.


– У вас в команді два легіонера, які спілкуються іноземними мовами. Як у тебе справи з англійською?

– I play football every day (сміється). Можна сказати, що знаю її на розмовному рівні. Чудово розумію, коли до мене звертаються або взагалі говорять англійською. Сказати щось самому, звичайно, тяжче, але це тільки тому, що немає відповідної мовної практики.

– Не думав попросити Габріеля, щоб той допоміг тобі опанувати англійську, заодно й чудова мовна практика?

– Габріель досить добре розуміє українську мову, тому немає потреби говорити до нього англійською. Йому це тільки на користь, хай вчиться (сміється). Але, поки що, так само як і я, сказати майже нічого не може.

– Для того, щоб поїхати на «Сантьяго Барнабеу» знання англійської буде замало...

– З іспанською тяжче, з Лещуком спілкуємось майже тільки жестами або з перекладачем. Звичайно, що хотів би опанувати 3-4 мови, як мінімум. Тоді можна з легкістю подорожувати і не боятись, що тебе десь не зрозуміють. Але якщо мріяти глобально, то хочу знати всі мови, щоб мене називали поліглотом (сміється).

– Вже були починання вивчати якусь нову мову або перфектно оволодіти англійською?

– І не один раз, але мови вчити насправді дуже тяжко. Одним людям це робити простіше, іншим трохи складніше, у кожного по-різному. Ходив до репетитора на англійську, але за браком часу, так і не вдалось завершити навчання. Хотілося б знову повернусь до занять, та не думаю, що це вийде зробити найближчим часом.

– Якщо б тобі довелось знімати кіно, яку цікаву історію зі свого життя, дитинства ти взяв за основу фільму?

– Так відразу й не згадаєш чогось конкретного. Коли мені було два роки їздили з мамою на море. Вона відійшла від мене на 5 метрів, я її не бачив, сильно злякався, що вона мене загубила. Стояв і на весь базар кричав «Де моя мама?». Це могло б стати початком комедії або фільму жахів.

– Які ще жанри кінематографу тобі до вподоби? Можливо мелодрами?

– А куди ж без них (сміється), їх теж люблю. Останній серіал, який дивився – це «Мажор», у нас майже вся команда на нього «підсіла», зараз же другий сезон якраз вийшов. Якщо говорити про жанри, то часто дивлюсь кримінал. Улюблених так відразу й не згадаю, адже подивився вже стільки, що чогось конкретного виділити не можу. Справді цікаві, інтелектуальні фільми в цьому жанрі.

– Продовжуючи тему з мелодрамами, чи можеш назвати себе, в деякій мірі, романтиком у відносинах?

– Мабуть більше так, чим ні. Не зовсім все те люблю робити, але інколи помічаю в собі щось романтичне. Мабуть то все через те, що дивлюсь так багато фільмів про кохання (сміється).

– Чи користувався ти в школі популярністю серед дівчат?

– Мене виховательки завжди любили (сміється). Я завжди тримав дисципліну в класі, всіх заспокоював і розбороняв. У сьомому класі був старостою, організовував різні зустрічі, збори. Коли на уроці було гамірно, швидко робив тишу в класі, мене всі слухались. Можна сказати, що я був своєрідним авторитетом серед однокласників.

Популярные новости