Владислав Кулач: "Очевидно, доля Артема Радченка вирішиться після Нового року"

2534 15.11 2016   16:48
Фото - ФК "Заря"

Гравець «Зорі» розповідає, чим займається команда останній тиждень.

— Владиславе, через паузу в Лізі Парі-Матч луганська команда змушена була провести спаринг. Але чомусь зі своїм же молодіжним складом!

— Спочатку була запланована зустріч із «Зіркою», але у них багато травмованих гравців, тому спаринг відмінили. Та коли в турнірі виникає «вікно», його треба чимось заповнювати, й не лише тренуваннями: для підтримання фізичної форми треба грати матчі. Вирішили зустрітися з U21 «Зорі», що в підсумку пішло на користь усім (незважаючи на складні погодні умови, за яких довелося грати). Чому нам? Бо тренерський штаб вирішив не експериментувати, основа відіграла весь поєдинок.

— У першому таймі ви виконували функції форварда, у другому — хавбека. Схожий стан справ і в іграх чемпіонату та єврокубків. Вас не напружують такі перестановки?

— Юрій Вернидуб вирішує, на якій ділянці поля я буду продуктивніший. Причому він точно знає, на якій позиції я буду корисніший в поєдинку проти кожної команди. Мені комфортно будь-де. Тренери краще за мене знають, що і як робити на полі.

— Другий гол за молодіжний склад «Зорі» провів Артем Радченко. Яка з ним ситуація?

— Про специфіку контракту знаю мало: він прийшов уже в ході сезону, його не встигли заявити. Про суто ігрові перспективи — він старається, тренується з командою. Очевидно, його доля вирішиться вже після Нового року. Радченка запрошував Вернидуб, значить, тренер бачить у гравцеві потенціал, а останньому треба просто довести свою потрібність.

— Наступний 15 тур Ліги Парі-Матч відкриє зустріч третьої і п’ятої команд — «Зорі» та «Олександрії». Чого від неї очікувати й чи вже готуєтеся?

— Готуємося, почали зразу після вихідних. Не скажу, що підготовка якась особлива — все у штатному режимі, просто добре розуміємо, що нас чекає. Я би сказав, що колектив Володимира Шарана показує бойовий футбол, який приносить очки навіть із лідерами чемпіонату.

— Тепер загальніші запитання. Можете відповісти, наскільки комфортно в Україні — державі, частина території якої охоплена війною — легіонерам «Зорі» — клубу, який живе і грає не в рідному місті?

— Ну, відповідь очевидна: якби їм було погано, вони би просто не приїжджали, а приїхавши, зразу втекли б додому. Все у них добре насправді. А ми, місцеві, допомагаємо їм, чим і як можемо. Наприклад, тим, що вважаємо їх своїми.

— Іще про іноземців: багато фахівців наполягають на тому, що Рафаеля Форстера потрібно натуралізувати, бо він сьогодні — чи не найкращий у Лізі Парі-Матч центрбек. Сам бразилець знає про розмови, які циркулюють довкола нього?

— Я з ним не говорив про це, але, думаю, знає. Він же читає спортивну пресу — всі футболісти читають, знає, що про нього пишуть, що його хвалять. Рішення про зміну громадянства дуже складне, тут має бути рух із двох боків — гравця й наставника збірної. Мабуть, рано про це говорити, хоча все може статися.

— Вас теж хвалять, називають одним із найкорисніших виконавців чемпіонату. Термін орендної угоди із «Зорею» витікає в липні 2017-го, отже, де гратиме Владислав Кулач наступного сезону? Або вже наступної весни…

— Не задумуюся над цим. По-перше, сьогодні я виступаю за «Зорю», й мені тут усе подобається. По-друге, у нас насичений графік матчів, живемо від одного до наступного, немає часу, щоби думати про щось інше. Завершиться сезон, тоді й буде видно.

Популярные новости