Артем Щедрий: "Нам вже нема чого втрачати"

1795 10.09 2016   13:38

Півзахисник «Зірки» Артем Щедрий поділився очікуваннями від прийдешньої гри проти «Карпат», підготовку до котрої кропивниччани проходили на тренувальному зборі в Харкові.

– Як підсумуєте харківський збір? Чи все із задуманого вдалося втілити в життя?
– Тренерський штаб сказав, що задоволений роботою футболістів. У нас було хороше навантаження у дворазовому режимі, також провели три контрольні гри, під час яких переглядали легіонерів. Деякі з них повернулися з нами в Кропивницький, але ще не знаю, хто з них залишиться в клубі. Це питання має вирішитися в найближчий час.

– На що робився основний акцент?
– Як і завжди – нашвидкі переходи від оборони до атаки. У захисті, незважаючи на наші останні результати, ніхто не збирається відсиджуватися. Будемо старатися атакувати й будувати гру через фланги. Також включатимемо пресинг. Головне – втілити відпрацьовані моменти під час самих матчів.

– Вже близько місяця працюєте під керівництвом нового тренера Даріо Друді. Вже звикли до його вимог?
– Розуміємо, чого він хоче, але, як показав матч з «Олександрією» (0:4, – Прим.), ще не вдається втілити все в життя. Видно, що ця команда вища за нас рівнем. Загалом все нормально, працюємо у звичному режимі. Та і тренер вже до нас звик.

– Два останні матчі «Зірка» програла. Чи вже зрозуміли причину тих поразок?
– Звісно, розбирали ці ігри. «Чорноморець» вже до уваги не беру – давно було, а от з «Олександрією» програли через те, до чого найбільше готувалися. Ми часто з ними грали й тоді нас мало чим здивували. Вони роблять ставку на стандарти й ми це розуміли, але пропустили кілька голів саме зі стандартних положень. Словом, що розбирали, тим нас й ударили.

– Якою побачимо «Зірку» в неділю: більш атакувальну чи гратимете другим номером?
– Ще не можу сказати – тренер вирішить це ближче до матчу. Не знаю ані тактичних схем, ані складу. Думаю, нас повідомлять уже завтра на передматчевому тренуванні. Скажу, що точно виходитимемо в неділю й будемо битися – нам вже нема чого втрачати.

– Чого найбільше остерігаєтеся в «Карпатах»?
– Ми передивлялися відео з матчів «Карпат». У цієї команди робиться серйозний акцент на перехід з оборони в атаку. Дуже здорово підключаються до нападу флангові захисники – і Ксьонз, і Костевич. Якщо ж щось йде не так, то львів’яни нічого не видумують, а просто грузять м’яч на високого Бланко-Лещука, який вже скидує шкіряного наліво чи направо. Про це все нам вже говорили.

– Як оціните шанси «Карпат» на потрапляння в першу шістку?
– По грі «Карпати» мені сподобалися. Суджу по матчах, які дивився особисто – зі «Сталлю» та «Шахтарем». Тут, окрім Лещука, нема легіонерів, але це той випадок, коли він на голову сильніший за українських гравців. Звісно, важко говорити про топ-6, бо команда почала сезон з мінусом в графі «очки». Але й попри це, думаю, «Карпатам» по силам потрапити в першу шістку.

Читайте также: Артем Щедрый: огромная разница между Лигой Пари-Матч и Первой лигой

Популярные новости