"Шахтар" - "Динамо": прогноз Дмитра Поворознюка

3040 09.09 2016   16:57

Відомий журналіст телеканалу 2+2 Дмитро Поворознюк поділився з Footboom.com своїм прогнозом на центральний поєдинок 7-го туру Ліги Парі-Матч «Шахтар» - «Динамо».

«Для того, щоб зрозуміти чи сильніша одна команда за іншу, я виділяю чотири основні компоненти: фізичний стан, тактична грамотність, психологія, якість футболістів. Перші три чинника важко аналізувати перед матчем, особливо, після паузи на матчі збірних і про них знають лише всередині клубу. Тому силу «Динамо» та «Шахтаря» можна оцінити за рівнем футболістів. Достатньо зробити невеличкий тест і стане зрозуміло, що «Шахтар» - фаворит матчу і таким є щонайменше останні вісім сезонів. Просто потрібно взяти кожну позицію на полі і проаналізувати у кого вона сильніша. Шовковський чи Пятов, Ісмаїлі – Срна чи Антунеш – Сілва, Степаненко – Фред – Коваленко чи Рибалка – Буяльський – Сидорчук і т.д.

За моєю версією «Динамо» сильніше на позиції центрфорварда, однакове за рівнем воротаря, центральних захисників та правого вінгера. На всіх інших позиціях «Шахтар» має перевагу. У Фонсеки сильніший, дорожчий, технічніший та швидший склад. «Динамо» раніше перемагало «Шахтар» завдяки стандартам, командним діям та характеру. Сьогодні, після двох чемпіонств поспіль, перевага лише в стандартах. 5 із 13 м’ячів у сезоні команда Реброва забила після кутових та ударів зі штрафних. У матчі за Суперкубок Фонсека вперше випробував схему 4-2-2-2, а після матчу з «Янг Бойз» повернувся до звичних команді 4-5-1 і це приносить результат. Якщо сьогодні «Динамо» переможе, це стане особисто для мене несподіванкою і підніме рівень Реброва-тренера ще на одну сходинку вверх. Якщо переможе «Шахтар», це стане логічною перемогою більш сильної індивідуально команди», - підсумував Дмитро.

Популярные новости